Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un gadalaikam atbilstošu maltīti – pildītus kartupeļus.
Vajadzēs:
- 4 lielus kartupeļus,
- 125 g desas,
- 50 g sviesta vai margarīna,
- sāli,
- 1 ēd. k. tomātu pastas,
- 100 g skāba krējuma.
Darām tā:
- Kartupeļus nomizo, nomazgā un vienu galu nogriež tā, lai kartupeļi “stāvētu”.
- Kartupeļus uzmanīgi izdobj un piepilda ar desas masu.
- Katliņā izkausē sviestu, saliek kartupeļus un apbrūnina. Laiku pa laikam pārlej ar sviestu.
- Katliņam uzliek vāku un ievieto iepriekš līdz 2000 sakarsētā cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 1600 C, gāzes pavardā – 4. vai 5.karstuma pakāpe). Cep apmēram 20 minūtes.
- Kartupeļus izņem no katliņa, saliek uz silta šķīvja un pārkaisa ar sāli.
- Katliņā palikušajam šķidrumam pieliek tomātu pastu, krējumu un uzvāra. Pirms pasniegšanas kartupeļus pārlej ar mērci.
Padoms:
Kartupeļu pildījumam var izmantot arī daudzus citus produktus – zirnīšus, seleriju biezeni, sēnes, malto gaļu.
Lai izdodas un labi garšo!
22.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay