Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un gadalaikam atbilstošu maltīti – pildītus kartupeļus.

Vajadzēs:

  • 4 lielus kartupeļus,
  • 125 g desas,
  • 50 g sviesta vai margarīna,
  • sāli,
  • 1 ēd. k. tomātu pastas,
  • 100 g skāba krējuma.

Darām tā:

  • Kartupeļus nomizo, nomazgā un vienu galu nogriež tā, lai kartupeļi “stāvētu”.
  • Kartupeļus uzmanīgi izdobj un piepilda ar desas masu.
  • Katliņā izkausē sviestu, saliek kartupeļus un apbrūnina. Laiku pa laikam pārlej ar sviestu.
  • Katliņam uzliek vāku un ievieto iepriekš līdz 2000 sakarsētā cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 1600 C, gāzes pavardā – 4. vai 5.karstuma pakāpe). Cep apmēram 20 minūtes.
  • Kartupeļus izņem no katliņa, saliek uz silta šķīvja un pārkaisa ar sāli.
  • Katliņā palikušajam šķidrumam pieliek tomātu pastu, krējumu un uzvāra. Pirms pasniegšanas kartupeļus pārlej ar mērci.

Padoms:

Kartupeļu pildījumam var izmantot arī daudzus citus produktus – zirnīšus,  seleriju biezeni, sēnes, malto gaļu.

Lai izdodas un labi garšo!

 

22.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay