Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu pamatēdienu četrām personām – pikanto cāli.
Vajadzēs:
- 1 nelielu cāli,
- 2 – 3 ēdamkarotes medus,
- 2 ēdamkarotes sojas mērci,
- 2 ēdamkarotes siltumā atlaidinātu sviestu,
- 2 kanēļa standziņas,
- dažas zvaigžņveida anīsa zvaigznītes,
- 6 kardamona sēkliņas,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 190o C temperatūrai.
- Sviestu samaisām ar medu un sojas mērci. Ar šo maisījumu no iekšpuses un no ārpuses ierīvējam cāli.
- Pusi no receptē norādītā kanēļa, anīsa zvaigznītes un kardamona daudzuma ieliekam cālī.
- Cāli ieliekam no cepampapīra izgatavotā paciņā, pievienojam atlikušās garšvielas, paciņu aizlokām un ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī. Cepam aptuveni vienu stundu.
Padoms: pasniedzam kopā ar kartupeļu biezeni, kurā iekults sviests.
21.10.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay