Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu pamatēdienu četrām personām – pikanto cāli.

Vajadzēs:

  • 1 nelielu cāli,
  • 2 – 3 ēdamkarotes medus,
  • 2 ēdamkarotes sojas mērci,
  • 2 ēdamkarotes siltumā atlaidinātu sviestu,
  • 2 kanēļa standziņas,
  • dažas zvaigžņveida anīsa zvaigznītes,
  • 6 kardamona sēkliņas,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 190o C temperatūrai.
  • Sviestu samaisām ar medu un sojas mērci. Ar šo maisījumu no iekšpuses un no ārpuses ierīvējam cāli.
  • Pusi no receptē norādītā kanēļa, anīsa zvaigznītes un kardamona daudzuma ieliekam cālī.
  • Cāli ieliekam no cepampapīra izgatavotā paciņā, pievienojam atlikušās garšvielas, paciņu aizlokām un ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī. Cepam aptuveni vienu stundu.

Padoms: pasniedzam kopā ar kartupeļu biezeni, kurā iekults sviests.

 

21.10.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay