Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu, kas noderēs vienmēr – picu.
Vajadzēs:
Picu mīklai (2 picām):
- 500 ml siltu ūdeni,
- 4 tējkarotes sausā rauga,
- 2 ēdamkarotes siltu pienu,
- 4 ēdamkarotes olīveļļu,
- 150 g rudzu miltus,
- 500 g kviešu miltus,
- šķipsniņu jūras sāli.
Pildījumam (1 picai):
- 2 tomātus,
- mocarellas sieru,
- dažas svaigas bazilika lapiņas,
- jūras sāli.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 220o C temperatūrai.
- Lielā sasildītā bļodā ielejam 150 ml siltu ūdeni un pievienojam raugu.
- Kad raugs izšķīdis, pieberam rudzu miltus, samīcām un noliekam uz 30 minūtēm siltā vietā.
- Iejavam pievienojam siltu pienu, olīveļļu, sāli, 350 ml siltu ūdeni un 500 g kviešu miltus, samīcām mīklu un uz 2 stundām novietojam siltā vietā.
- Mīklu sadalām uz pusēm. No vienas daļas izveltnējam plānu plāksni, ko ieklājam ar olīveļļu ieziestā plātī.
- Uz mīklas plāksnes uzziežam no svaigiem tomātiem pagatavotu biezeni, virsū liekam apaļās šķēlītēs sagrieztu (vai uz rīves sarīvētu) mocarellu.
- Ievietojam iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 6 – 8 minūtes. Gatavo picu pārkaisām ar baziliku.
Pildījuma pagatavošana: Tomātus izberžam caur sietu un pievienojam sāli. Lieko šķidrumu nolejam.
Lai labi garšo!
9.12.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay