Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu, kas noderēs vienmēr – picu.

Vajadzēs:

Picu mīklai (2 picām): 

  • 500 ml siltu ūdeni,
  • 4 tējkarotes sausā rauga,
  • 2 ēdamkarotes siltu pienu,
  • 4 ēdamkarotes olīveļļu,
  • 150 g rudzu miltus,
  • 500 g kviešu miltus,
  • šķipsniņu jūras sāli.

             Pildījumam (1 picai):

  • 2 tomātus,
  • mocarellas sieru,
  • dažas svaigas bazilika lapiņas,
  • jūras sāli.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 220o C temperatūrai.
  • Lielā sasildītā bļodā ielejam 150 ml siltu ūdeni un pievienojam raugu.
  • Kad raugs izšķīdis, pieberam rudzu miltus, samīcām un noliekam uz 30 minūtēm siltā vietā.
  • Iejavam pievienojam siltu pienu, olīveļļu, sāli, 350 ml siltu ūdeni un 500 g kviešu miltus, samīcām mīklu un uz 2 stundām novietojam siltā vietā.
  • Mīklu sadalām uz pusēm. No vienas daļas izveltnējam plānu plāksni, ko ieklājam ar olīveļļu ieziestā plātī.
  • Uz mīklas plāksnes uzziežam no svaigiem tomātiem pagatavotu biezeni, virsū liekam apaļās šķēlītēs sagrieztu (vai uz rīves sarīvētu) mocarellu.
  • Ievietojam iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 6 – 8 minūtes. Gatavo picu pārkaisām ar baziliku.

               Pildījuma pagatavošana: Tomātus izberžam caur sietu un pievienojam sāli. Lieko šķidrumu nolejam.

Lai labi garšo!

 

9.12.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay