Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot iecienītu maltīti – picu, šoreiz ar lociņiem un timiānu.
Vajadzēs (mīklai 2 picām):
- 500 ml silta ūdens,
- 4 tējkarotes sausā rauga,
- 2 ēdamkarotes silta piena,
- 4 ēdamkarotes olīveļļas,
- 150 g rudzu miltu,
- 500 g kviešu miltu,
- šķipsniņu jūras sāls.
Pildījumam:
- 200 g lociņu,
- 300 g kartupeļu,
- olīveļļu,
- 1 tējkaroti kaltētu timiānu vai 2 ēdamkarotes svaigu timiāna lapiņu,
- 3 ēdamkarotes vīna etiķa,
- 150 g bekona,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 2200 C temperatūrai.
- Lociņus sīki sakapājam.
- Sakarsējam pannu ar plānu dibenu, tajā ielejam 3 ēdamkarotes olīveļļas, tad ieberam sasmalcinātos lociņus un, uzmanīgi apmaisot, cepam, līdz tie kļūst mīksti. Apslakām ar etiķi.
- Kartupeļus sagriežam 2 – 3 mm plānās šķēlītēs, pievienojam 3 ēdamkarotes olīveļļu, timiāna lapiņas, sāli un piparus.
- Picas mīklu liekam uz darba virsmas, kas iepriekš apkaisīta ar miltiem un no tās izveltnējam cik vien iespējams plānu plāksni.
- Mīklas plāksni ieklājam plātī, pārklājam ar lociņu maisījumu, virsū liekam kartupeļus un plānās bekona šķēlītes. Visu apslakām ar olīveļļu.
- Ievietojam iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 10 – 15 minūtes, līdz pica kļūst zeltaina.
Lai izdodas un labi garšo!
20.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv