Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot iecienītu maltīti – picu, šoreiz ar lociņiem un timiānu.

Vajadzēs (mīklai 2 picām):

  • 500 ml silta ūdens,
  • 4 tējkarotes sausā rauga,
  • 2 ēdamkarotes silta piena,
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 150 g rudzu miltu,
  • 500 g kviešu miltu,
  • šķipsniņu jūras sāls.

Pildījumam:

  • 200 g lociņu,
  • 300 g kartupeļu,
  • olīveļļu,
  • 1 tējkaroti kaltētu timiānu vai 2 ēdamkarotes svaigu timiāna lapiņu,
  • 3 ēdamkarotes vīna etiķa,
  • 150 g bekona,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 2200 C temperatūrai.
  • Lociņus sīki sakapājam.
  • Sakarsējam pannu ar plānu dibenu, tajā ielejam 3 ēdamkarotes olīveļļas, tad ieberam sasmalcinātos lociņus un, uzmanīgi apmaisot, cepam, līdz tie kļūst mīksti. Apslakām ar etiķi.
  • Kartupeļus sagriežam 2 – 3 mm plānās šķēlītēs, pievienojam 3 ēdamkarotes olīveļļu, timiāna lapiņas, sāli un piparus.
  • Picas mīklu liekam uz darba virsmas, kas iepriekš apkaisīta ar miltiem un no tās izveltnējam cik vien iespējams plānu plāksni.
  • Mīklas plāksni ieklājam plātī, pārklājam ar lociņu maisījumu, virsū liekam kartupeļus un plānās bekona šķēlītes. Visu apslakām ar olīveļļu.
  • Ievietojam iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 10 – 15 minūtes, līdz pica kļūst zeltaina.

Lai izdodas un labi garšo!

 

20.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv