Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot desertu – persiku pudiņu.

Vajadzēs:

  • 6 persikus,
  • 125 g sviestu,
  • 200 g cukuru,
  • 2 olas,
  • 120 g miltus,
  • 4 ēdamkarotes ūdens,
  • cepampulveri,
  • vaniļas esenci.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1500 C temperatūrai.
  • Persiku pusītes bez kauliņa liekam katliņā, uzlejam maisījumu, kurš sastāv no 4 ēdamkarotēm ūdens, 3 ēdamkarotēm cukura un dažiem pilieniem vaniļas esences.
  • Liekam uz uguns un sutinām, līdz persiki mīksti.
  • Siltumā atlaidinātu sviestu saberžam ar cukuru, pievienojam miltus un cepampulveri. Sakuļam olas un pievienojam sviesta, cukura un miltu masai.
  • Persikus liekam ar sviestu ieziestā veidnē un virs tiem izlīdzinām mīklu. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 – 30 minūtes.

Padoms: persikus droši varam aizstāt ar plūmēm, aprikozēm vai mīkstiem bumbieriem. Kļūdīties nebūs iespējams.

 

1.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv