Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot desertu – persiku pudiņu.
Vajadzēs:
- 6 persikus,
- 125 g sviestu,
- 200 g cukuru,
- 2 olas,
- 120 g miltus,
- 4 ēdamkarotes ūdens,
- cepampulveri,
- vaniļas esenci.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1500 C temperatūrai.
- Persiku pusītes bez kauliņa liekam katliņā, uzlejam maisījumu, kurš sastāv no 4 ēdamkarotēm ūdens, 3 ēdamkarotēm cukura un dažiem pilieniem vaniļas esences.
- Liekam uz uguns un sutinām, līdz persiki mīksti.
- Siltumā atlaidinātu sviestu saberžam ar cukuru, pievienojam miltus un cepampulveri. Sakuļam olas un pievienojam sviesta, cukura un miltu masai.
- Persikus liekam ar sviestu ieziestā veidnē un virs tiem izlīdzinām mīklu. Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 – 30 minūtes.
Padoms: persikus droši varam aizstāt ar plūmēm, aprikozēm vai mīkstiem bumbieriem. Kļūdīties nebūs iespējams.
1.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv