Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu  Panna cotta. 

Vajadzēs:

  • 600 ml saldo krējumu,
  • ½ glāzi pūdercukuru vai parasto smalko cukuru,
  • ½ glāzi piena,
  • miziņu no neliela citrona,
  • vaniļas pāksti vai vaniļas ekstratu,
  • 1 paciņu želatīnu,
  • 6 – 8 plūmes,
  • alkoholu (grapu, konjaku, rumu vai tml., taču ne degvīnu).

Darām tā: 

  • Želatīnu mērcējam pienā, līdz tas izšķīst.
  • 400 ml saldajam krējumam pievienojam citrona miziņu un vaniļas pāksti (vai dažus pilienus vaniļas ekstratu), visu uzvārām, tad noņemam no uguns. Citrona miziņu un vaniļas pāksti izņemam.
  • Želatīnu pievienojam krējumam un samaisām ( ja želatīns nav pilnībā izšķīdis, šķidrumu izkāšam caur sietiņu).
  • Atlikušos 200 ml saldo krējumu kopā ar pūdercukuru viegli saputojam un pievienojam 1 ēdamkaroti alkohola.
  • Abas putukrējuma daļas samaisām kopā. Krējuma želeju pildām nelielās tasītēs vai bļodiņās un uz 2 – 3 stundām ievietojam ledusskapī.
  • Plūmes pārdalām uz pusēm, liekam pannā, pievienojam 2 ēdamkarotes cukura un nedaudz pasautējam. 
  • Noslēgumā pielejam 2 ēdamkarotes alkohola. Ar karstajām plūmēm rotājam sarecējušo želeju.

Padoms: bez alkohola deserta masa ir stingrāka.

 

3.06.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv