Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – Panna cotta.
Vajadzēs:
- 600 ml saldo krējumu,
- ½ glāzi pūdercukuru vai parasto smalko cukuru,
- ½ glāzi piena,
- miziņu no neliela citrona,
- vaniļas pāksti vai vaniļas ekstratu,
- 1 paciņu želatīnu,
- 6 – 8 plūmes,
- alkoholu (grapu, konjaku, rumu vai tml., taču ne degvīnu).
Darām tā:
- Želatīnu mērcējam pienā, līdz tas izšķīst.
- 400 ml saldajam krējumam pievienojam citrona miziņu un vaniļas pāksti (vai dažus pilienus vaniļas ekstratu), visu uzvārām, tad noņemam no uguns. Citrona miziņu un vaniļas pāksti izņemam.
- Želatīnu pievienojam krējumam un samaisām ( ja želatīns nav pilnībā izšķīdis, šķidrumu izkāšam caur sietiņu).
- Atlikušos 200 ml saldo krējumu kopā ar pūdercukuru viegli saputojam un pievienojam 1 ēdamkaroti alkohola.
- Abas putukrējuma daļas samaisām kopā. Krējuma želeju pildām nelielās tasītēs vai bļodiņās un uz 2 – 3 stundām ievietojam ledusskapī.
- Plūmes pārdalām uz pusēm, liekam pannā, pievienojam 2 ēdamkarotes cukura un nedaudz pasautējam.
- Noslēgumā pielejam 2 ēdamkarotes alkohola. Ar karstajām plūmēm rotājam sarecējušo želeju.
Padoms: bez alkohola deserta masa ir stingrāka.
3.06.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv