Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vieglas vakariņas 2 personām – omleti ar skābenēm
Vajadzēs:
- 2 lielus skābeņu saišķus,
- 5 olas,
- olīveļļu,
- 20 g sviestu,
- 150 g krējuma sieru (maskarpones vai Filadelfijas sieru, vai vienkārši caur sietu izberztu, krēmveida masā pārvērstu ļoti treknu biezpienu),
- 50 g Parmas sieru,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 250o C temperatūrai.
- Olas sakuļam, līdz šķidrums iegūst viendabīgu konsistenci, un tā apjoms sāk nedaudz palielināties. Pieberam sāli un piparus.
- Pusi skābeņu pievienojam sakultajām olām.
- Pannā, kuru var ievietot un karsēt cepeškrāsnī, uzkarsējam 4 ēdamkarotes olīveļļu un 20 g sviestu.
- Liekam tajā olu un skābeņu maisījumu un tūlīt pēc tam – pusi no norādītā maskarpones vai Filadelfijas siera daudzuma. Sieru un olas turpat pannā enerģiski samaisa ar koka karoti.
- Tikko masa sāk sarecēt, pievienojam atlikušās skābenes, bet uz tām vienmērīgi sadala atlikušo krējuma sieru.
- Visu pārkaisa ar sarīvētu Parmas sieru un apslaka ar olīveļļu.
- Uzkaisām sāli un piparus. Omleti uz 2 – 3 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī.
- Izņemam no cepeškrāsns. Omletei jābūt malās kraukšķīgai, bet vidū mīkstai. Ar lāpstiņu omleti atdalām no pannas un pārliekam lielā iepriekš sasildītā šķīvī un liekam galdā.
Padoms: Skābenes varam aizstāt ar saldētiem spinātiem.
Lai labi garšo!
28.05.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay