Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vieglas vakariņas 2 personām – omleti ar skābenēm

Vajadzēs:

  • 2 lielus skābeņu saišķus,
  • 5 olas,
  • olīveļļu,
  • 20 g sviestu,
  • 150 g krējuma sieru (maskarpones vai Filadelfijas sieru, vai vienkārši caur sietu izberztu, krēmveida masā pārvērstu ļoti treknu biezpienu),
  • 50 g Parmas sieru,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus. 

Darām tā:

  • Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 250o C temperatūrai.
  • Olas sakuļam, līdz šķidrums iegūst viendabīgu konsistenci, un tā apjoms sāk nedaudz palielināties. Pieberam sāli un piparus.
  • Pusi skābeņu pievienojam sakultajām olām.
  • Pannā, kuru var ievietot un karsēt cepeškrāsnī, uzkarsējam 4 ēdamkarotes olīveļļu un 20 g sviestu. 
  • Liekam tajā olu un skābeņu maisījumu un tūlīt pēc tam – pusi no norādītā maskarpones vai Filadelfijas siera daudzuma. Sieru un olas turpat pannā enerģiski samaisa ar koka karoti.
  • Tikko masa sāk sarecēt, pievienojam atlikušās skābenes, bet uz tām vienmērīgi sadala atlikušo krējuma sieru.
  • Visu pārkaisa ar sarīvētu Parmas sieru un apslaka ar olīveļļu.
  • Uzkaisām sāli un piparus. Omleti uz 2 – 3 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī.
  • Izņemam no cepeškrāsns. Omletei jābūt malās kraukšķīgai, bet vidū mīkstai. Ar lāpstiņu omleti atdalām no pannas un pārliekam lielā iepriekš sasildītā šķīvī un liekam galdā.

Padoms: Skābenes varam aizstāt ar saldētiem spinātiem.

Lai labi garšo!

 

28.05.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay