Tuvojoties Lieldienām, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgas brokastis 2 personām – omleti ar rupjmaizi un tomātiem.

Vajadzēs:

  • 6 – 8 šķēlītes rupjmaizes,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 5 lielus, saldus tomātus,
  • 1 vidēji lielu sarkano sīpolu,
  • 100 g bekonu vai speķi,
  • 200 g kūpinātu sieru,
  • sauju sīki sakapātu koriandra zaļumu,
  • 4 ēdamkarotes eļļas,
  • 3 ēdamkarotes sviesta,
  • 6 olas,
  • 100 ml pienu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Pannā uzkarsējam 2 ēdamkarotes eļļu un tajā apgrauzdējam maizi no abām pusēm. Kamēr maize karsta, to ierīvējam ar ķiplokiem.
  • Tomātus applaucējam ar verdošu ūdeni, novelkam miziņu un mīkstumu sagriežam lielos gabalos. Sulu saglabājam.
  • Bekonu sagriežam gabaliņos, ķiplokus sasmalcinām, sīpolu sagriežam pusgredzenos.
  • Pannā vispirms liekam bekonu, pēc tam sīki sagrieztus ķiplokus un sīpolu pusgredzenus. Apcepam, līdz tie kļūst zeltaini. Tad pievienojam tomātus kopā ar sulu un visu sautējam 10 – 15 minūtes, līdz mērce iegūst krēmveida konsistenci.
  • Dziļā pannā uzkarsējam atlikušo eļļu un sviestu.
  • Olas sakuļam ar pienu, sāli un pipariem un ielejam sakarsētā pannā. Centrā liekam grauzdiņus, pārlejam ar pagatavoto mērci un pārkaisām ar sarīvētu sieru.
  • Tiklīdz olas pannas dibenā sāk sarecēt, izveidojam veltni, pārsedzot maizi un mērci ar omletes malām.
  • Uzliekam vāku un gatavojam vēl 2 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisām ar sasmalcinātiem koriandra zaļumiem.

Lai labi garšo!

 

8.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay