Tuvojoties Lieldienām, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgas brokastis 2 personām – omleti ar rupjmaizi un tomātiem.
Vajadzēs:
- 6 – 8 šķēlītes rupjmaizes,
- 3 ķiploka daiviņas,
- 5 lielus, saldus tomātus,
- 1 vidēji lielu sarkano sīpolu,
- 100 g bekonu vai speķi,
- 200 g kūpinātu sieru,
- sauju sīki sakapātu koriandra zaļumu,
- 4 ēdamkarotes eļļas,
- 3 ēdamkarotes sviesta,
- 6 olas,
- 100 ml pienu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Pannā uzkarsējam 2 ēdamkarotes eļļu un tajā apgrauzdējam maizi no abām pusēm. Kamēr maize karsta, to ierīvējam ar ķiplokiem.
- Tomātus applaucējam ar verdošu ūdeni, novelkam miziņu un mīkstumu sagriežam lielos gabalos. Sulu saglabājam.
- Bekonu sagriežam gabaliņos, ķiplokus sasmalcinām, sīpolu sagriežam pusgredzenos.
- Pannā vispirms liekam bekonu, pēc tam sīki sagrieztus ķiplokus un sīpolu pusgredzenus. Apcepam, līdz tie kļūst zeltaini. Tad pievienojam tomātus kopā ar sulu un visu sautējam 10 – 15 minūtes, līdz mērce iegūst krēmveida konsistenci.
- Dziļā pannā uzkarsējam atlikušo eļļu un sviestu.
- Olas sakuļam ar pienu, sāli un pipariem un ielejam sakarsētā pannā. Centrā liekam grauzdiņus, pārlejam ar pagatavoto mērci un pārkaisām ar sarīvētu sieru.
- Tiklīdz olas pannas dibenā sāk sarecēt, izveidojam veltni, pārsedzot maizi un mērci ar omletes malām.
- Uzliekam vāku un gatavojam vēl 2 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisām ar sasmalcinātiem koriandra zaļumiem.
Lai labi garšo!
8.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay