Izbaudot sēņu sezonu, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot omleti ar gailenēm.

Vajadzēs: 

  • 700 g gaileņu vai citu vasaras sezonas meža sēņu,
  • 60 g sviesta,
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 ēdamkaroti svaigas salvijas (vai 1 tējkaroti kaltētas),
  • 1 tējkaroti kaltētas raudenes (oregano),
  • sulu no 1 citrona,
  • 4 lielas olas,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Sakarsējam cepeškrāsni līdz 2500 C temperatūrai.
  • Notīrām zemi no gailenēm, nomazgājam sēnes un nosusinām uz papīra dvieļa.
  • Smagā, dziļā pannā uzkarsējam pusi no receptē norādītā sviesta un olīveļļas daudzuma un uz straujas uguns 3 – 4 minūtes cepam sēnes.
  • Pievienojam sīki sakapātus ķiplokus un garšaugus, turpinām cept vēl 3 – 4 minūtes.
  • Pieberam krietni daudz sāls, piparus un pielejam citrona sulu. Noņemam no uguns.
  • Pannā, kuru var ievietot cepeškrāsnī, uzkarsējam atlikušo sviestu un olīveļļu. Pusei apcepto sēņu pievienojam viegli sakultas olas un šo maisījumu liekam pannā.
  • Cepam uz lēnas uguns, līdz omlete no malām sāk sarecēt, bet vidū vēl ir šķidra.
  • Atlikušās sēnes ātri izkārtojam uz omletes un pannu uz 2 – 3 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī.
  • Tiklīdz omletes apjoms sāk palielināties (tai jābūt diezgan mīkstai, vidū gandrīz šķidrai), liekam to uz iepriekš sasildīta šķīvja un ceļam galdā.

Padoms: Paredzētas kā vieglas vakariņas 2 personām. Varam pasniegt kopā ar baltvīnu un rupjmaizes grauzdiņiem.

Lai labi garšo!

 

3.09.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay