Izbaudot sēņu sezonu, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot omleti ar gailenēm.
Vajadzēs:
- 700 g gaileņu vai citu vasaras sezonas meža sēņu,
- 60 g sviesta,
- 4 ēdamkarotes olīveļļas,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 1 ēdamkaroti svaigas salvijas (vai 1 tējkaroti kaltētas),
- 1 tējkaroti kaltētas raudenes (oregano),
- sulu no 1 citrona,
- 4 lielas olas,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Sakarsējam cepeškrāsni līdz 2500 C temperatūrai.
- Notīrām zemi no gailenēm, nomazgājam sēnes un nosusinām uz papīra dvieļa.
- Smagā, dziļā pannā uzkarsējam pusi no receptē norādītā sviesta un olīveļļas daudzuma un uz straujas uguns 3 – 4 minūtes cepam sēnes.
- Pievienojam sīki sakapātus ķiplokus un garšaugus, turpinām cept vēl 3 – 4 minūtes.
- Pieberam krietni daudz sāls, piparus un pielejam citrona sulu. Noņemam no uguns.
- Pannā, kuru var ievietot cepeškrāsnī, uzkarsējam atlikušo sviestu un olīveļļu. Pusei apcepto sēņu pievienojam viegli sakultas olas un šo maisījumu liekam pannā.
- Cepam uz lēnas uguns, līdz omlete no malām sāk sarecēt, bet vidū vēl ir šķidra.
- Atlikušās sēnes ātri izkārtojam uz omletes un pannu uz 2 – 3 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī.
- Tiklīdz omletes apjoms sāk palielināties (tai jābūt diezgan mīkstai, vidū gandrīz šķidrai), liekam to uz iepriekš sasildīta šķīvja un ceļam galdā.
Padoms: Paredzētas kā vieglas vakariņas 2 personām. Varam pasniegt kopā ar baltvīnu un rupjmaizes grauzdiņiem.
Lai labi garšo!
3.09.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay