Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ļoti vienkāršu, toties garšīgu maltīti.
Vajadzēs:
- 4 olas,
- 3 ēdamkarotes sviesta,
- 1 purava stublāju (tikai balto daļu),
- 1 saišķīti lociņu,
- 10 ēdamkarotes trekna saldā krējuma,
- baltos piparus,
- šķipsniņu Provansas garšaugu maisījuma,
- jūras sāli.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
- Puravu sagriežam plānos gredzenos, lociņus sīki sasmalcinām.
- Pannā izkausējam sviestu. Sākumā tajā liekam puravus un uz mērenas uguns sautējam 3 – 4 minūtes, tad pielejam 6 ēdamkarotes saldā krējuma. Pievienojam sāli, piparus un garšaugus.
- Nelielās cepšanai piemērotās veidnītēs liekam katrā pa 3 ēdamkarotēm puravu un lociņu maisījuma, iesitam pa vienai olai un ielejam pa 1 ēdamkarotei saldā krējuma.
- Veidnītes ar olām liekam dziļā cepešpannā, ko piepildām ar verdošu ūdeni līdz veidnīšu augšējai malai.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un gatavojam 10 – 12 minūtes.
Lai izdodas un labi garšo!
11.06.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay