Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ļoti vienkāršu, toties garšīgu maltīti.

Vajadzēs:

  • 4 olas,
  • 3 ēdamkarotes sviesta,
  • 1 purava stublāju (tikai balto daļu),
  • 1 saišķīti lociņu,
  • 10 ēdamkarotes trekna saldā krējuma,
  • baltos piparus,
  • šķipsniņu Provansas garšaugu maisījuma,
  • jūras sāli.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
  • Puravu sagriežam plānos gredzenos, lociņus sīki sasmalcinām.
  • Pannā izkausējam sviestu. Sākumā tajā liekam puravus un uz mērenas uguns sautējam 3 – 4 minūtes, tad pielejam 6 ēdamkarotes saldā krējuma. Pievienojam sāli, piparus un garšaugus.
  • Nelielās cepšanai piemērotās veidnītēs liekam katrā pa 3 ēdamkarotēm puravu un lociņu maisījuma, iesitam pa vienai olai un ielejam pa 1 ēdamkarotei saldā krējuma.
  • Veidnītes ar olām liekam dziļā cepešpannā, ko piepildām ar verdošu ūdeni līdz veidnīšu augšējai malai.
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un gatavojam 10 – 12 minūtes.

Lai izdodas un labi garšo!

 

11.06.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay