Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Nicas salātus losandželosiešu gaumē, bet Nicā tos gatavo tā, kā norādīts receptē.
Vajadzēs:
- 1 paciņu saldētu zaļo pupiņu pākšu (450 – 500 g),
- 8 – 10 paipalu olas,
- 10 nelielus kartupeļus,
- 2 dārzeņpiparu pākstis,
- 300 g konservētu tunci olīveļļā,
- 10 – 15 ķiršveida tomātus,
- 1 nelielu saišķīti lociņus,
- 15 – 20 kaperus,
- pusi sarkanā sīpola.
Mērcei vajadzēs:
- 5 ēdamkarotes olīveļļas,
- sulu no neliela citrona,
- 1 ēdamkaroti vīna etiķa,
- 1 ēdamkaroti Dižonas sinepju,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Pupiņas pagatavojam tā, kā norādīts uz iesaiņojuma.
- Novārām kartupeļus un paipalu olas.
- Novārītos kartupeļus sagriežam četrās daļās un pievienojam olīveļļu.
- Nomizojam dārzeņpiparus, izņemam sēklas. Pākstis sīki sagriežam un iemaisām salātos.
- Pārgriežam olas un tomātus uz pusēm, liekam uz salātiem, pārberam ar kaperiem un sīki sagrieztiem sīpoliem. Pārkaisām ar sīki sasmalcinātiem lociņiem.
- Visas sastāvdaļas samaisām.
- Tunci saspaidām ar dakšiņu un uzliekam virsū.
Mērces pagatavošana: Sinepes samaisām ar citrona sulu, pievienojam etiķi, olīveļļu, sāli un piparus. Ar dakšiņu visu viegli sakuļam. Mērci pasniedzam atsevišķi.
Lai izdodas un labi garšo!
11.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv