Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Nicas salātus losandželosiešu gaumē, bet Nicā tos gatavo tā, kā norādīts receptē.

Vajadzēs:

  • 1 paciņu saldētu zaļo pupiņu pākšu (450 – 500 g),
  • 8 – 10 paipalu olas,
  • 10 nelielus kartupeļus,
  • 2 dārzeņpiparu pākstis,
  • 300 g konservētu tunci olīveļļā,
  • 10 – 15 ķiršveida tomātus,
  • 1 nelielu saišķīti lociņus,
  • 15 – 20 kaperus,
  • pusi sarkanā sīpola.

Mērcei vajadzēs:

  • 5 ēdamkarotes olīveļļas,
  • sulu no neliela citrona,
  • 1 ēdamkaroti vīna etiķa,
  • 1 ēdamkaroti Dižonas sinepju,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Pupiņas pagatavojam tā, kā norādīts uz iesaiņojuma.
  • Novārām kartupeļus un paipalu olas.
  • Novārītos kartupeļus sagriežam četrās daļās un pievienojam olīveļļu.
  • Nomizojam dārzeņpiparus, izņemam sēklas. Pākstis sīki sagriežam un iemaisām salātos.
  • Pārgriežam olas un tomātus uz pusēm, liekam uz salātiem, pārberam ar kaperiem un sīki sagrieztiem sīpoliem. Pārkaisām ar sīki sasmalcinātiem lociņiem.
  • Visas sastāvdaļas samaisām.
  • Tunci saspaidām ar dakšiņu un uzliekam virsū.

Mērces pagatavošana: Sinepes samaisām ar citrona sulu, pievienojam etiķi, olīveļļu, sāli un piparus. Ar dakšiņu visu viegli sakuļam. Mērci pasniedzam atsevišķi.

Lai izdodas un labi garšo!

 

11.02.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv