Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti.
Vajadzēs:
- 100 g baltvīna etiķa,
- 225 g olīveļļas,
- 2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna,
- 1 ēdamkaroti svaigu vai 1 tējkaroti sausu raudeņu (jeb oregano),
- 3 ēdamkarotes svaigu vai 1 ēdamkaroti sausu piparmētru,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 1 tējkaroti svaigi maltu melno piparu.
Darām tā:
- Visu marinādei nepieciešamo saliekam virtuves kombainā, varam visu samaisīt arī traukā.
- Izņemam kauliņu no jēra kājas, taupām to mērcei.
- Ar asu nazi jēra kājā izdarām 20 mazus griezumus.
- Katrā ieliekam pusdaiviņu ķiploka.
- Palielā traukā pārlejam marinādi jēra kājai, to apgriežot, marinējam 24 stundas ledusskapī.
- Izņemam jēra kāju no ledusskapja un paturam to istabas temperatūrā vienu stundu.
- Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 2300 C un ieliekam jēra kāju cepeškrāsnī, rēķinot cepšanas laiku apmēram 20 minūtes katriem 450 g cepeša svara.
- Pēc 10 minūtēm nogriežam krāsnī 1800 C temperatūru, lai cepas, kamēr gatavs.
- Izņemam cepeti no krāsns un turam siltu, apsegtu ar foliju 10 minūtes.
Padoms: Pasniedzam ar jāņogu želeju vai piparmētru mērci.
Lai izdodas un labi garšo!
5.03.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv