Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti.

Vajadzēs:

  • 100 g baltvīna etiķa,
  • 225 g olīveļļas,
  • 2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna,
  • 1 ēdamkaroti svaigu vai 1 tējkaroti sausu raudeņu (jeb oregano),
  • 3 ēdamkarotes svaigu vai 1 ēdamkaroti sausu piparmētru,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 tējkaroti svaigi maltu melno piparu.

Darām tā:

  • Visu marinādei nepieciešamo saliekam virtuves kombainā, varam visu samaisīt arī traukā.
  • Izņemam kauliņu no jēra kājas, taupām to mērcei.
  • Ar asu nazi jēra kājā izdarām 20 mazus griezumus.
  • Katrā ieliekam pusdaiviņu ķiploka.
  • Palielā traukā pārlejam marinādi jēra kājai, to apgriežot, marinējam 24 stundas ledusskapī.
  • Izņemam jēra kāju no ledusskapja un paturam to istabas temperatūrā vienu stundu.
  • Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 2300 C un ieliekam jēra kāju cepeškrāsnī, rēķinot cepšanas laiku apmēram 20 minūtes katriem 450 g cepeša svara.
  • Pēc 10 minūtēm nogriežam krāsnī 1800 C temperatūru, lai cepas, kamēr gatavs.
  • Izņemam cepeti no krāsns un turam siltu, apsegtu ar foliju 10 minūtes.

Padoms:  Pasniedzam ar jāņogu želeju vai piparmētru mērci.

Lai izdodas un labi garšo!

 

5.03.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv