Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu sešām personām – makaronus pesto mērcē.

Vajadzēs:

  • 500 g penne tipa (cauruļveida) makaronus.

Pesto mērcei vajadzēs:

  • 1 lielu saišķīti bazilika,
  • 1 lielu saišķīti koriandra zaļumus,
  • 150 g pīniju riekstus,
  • 10 – 12 ēdamkarotes olīveļļu,
  • 150 g Parmas sieru,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Makaronus liekam verdošā sālsūdenī, kuram pievienojam nedaudz eļļu un vārām gatavus.
  • Makaronus caurdurī nokāšam, pārliekam šķīvjos, lai varētu samaisīt ar mērci.
  • Pesto mērces pagatavošanā vispirms apgrauzdējam pīniju riekstus.
  • Sarīvējam sieru.
  • Sīki sakapājam zaļumus un, pakāpeniski pievienojot olīveļļu, saberžam ar šķipsniņu sāls, pipariem un ķiplokiem. To visu varam izdarīt arī blenderī; ja mērce ir pārāk bieza un neveidojas vajadzīgā konsistence, pievienojam 1 – 2 ēdamkarotes ūdens.
  • Pievienojam pīniju riekstus un, nepārtraucot sastrādāt masu, arī Parmas sieru.

Padoms: mērci varam pagatavot bez Parmas siera (tādā gadījumā to varam ilgāk uzglabāt ledusskapī) un to pievienojam tieši pirms makaronu pasniegšanas. Šai mērcei ir ļoti intensīva garša, tādēļ to ieteicams atšķaidīt ar ūdeni ( 3 – 4 ēdamkarotes ūdens uz 10 ēdamkarotēm olīveļļas). Tas padara mērci tik vieglu un putainu, ka to var izmantot pat salātu pagatavošanai.

Lai labi garšo!

 

28.10.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv