Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – makaronus “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu.
Vajadzēs:
- 1 kg sparģeļus,
- 500 g saldētus vai svaigos zaļos zirnīšus,
- 25 g sviestu,
- 200 g bekonu,
- 250 ml vistas buljonu,
- 500 ml 35% saldo krējumu,
- 400 g makaronus,
- 3 ēdamkarotes sīki sakapātas piparmētras,
- cieto sieru (Parmas u.tml.),
- eļļu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Sparģeļu cietos galus nogriežam, atstājam tikai maigo un kraukšķīgo daļu. Dzinumus slīpi sagriežam 2 vai 3 gabalos.
- Sālsūdenī izvārām ( bet nepārvārām) zirņus.
- Ar putu karoti zirņus izņemam no kastroļa un noliekam malā, ūdeni neizlejam. Tajā 2 minūtes vārām sparģeļus. Tiem jāpaliek stingriem, jāsaglabā forma, bet tajā pašā laikā jābūt maigiem. Gatavos sparģeļus izņemam no šķidruma.
- Lielā, dziļā pannā uzkarsējam sviestu un tajā apcepam bekonu, kas sagriezts mazās, plānās sloksnītēs, līdz tās kļūst mīkstas, caurspīdīgas un nedaudz kraukšķīgas. Bekonam pievienojam zirņus un sparģeļus.
- Citā katliņā buljonu samaisām ar saldo krējumu un uzvārām. Pievienojam sāli un piparus. Uz lēnas uguns vārām 3 minūtes.
- Zupas bļodā liekam sparģeļus, zirņus un bekonu, uzlejam buljonu ar krējumu un atstājam ievilkties.
- Lielā ūdens daudzumā novārām makaronus. Ūdenim pievienojam sāli un eļļu. Gatavos makaronus caurdurī nokāšam.
- Notecinātos makaronus ieliekam katliņā un pārlejam ar sparģeļu mērci. Pievienojam svaigas piparmētras un visu labi samaisām. Pēc garšas pieberam sāli un piparus.
- Pasniedzam ar sarīvētu sieru.
Lai izdodas un labi garšo!
25.03.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv