Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – makaronus “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu.

Vajadzēs:

  • 1 kg sparģeļus,
  • 500 g saldētus vai svaigos zaļos zirnīšus,
  • 25 g sviestu,
  • 200 g bekonu,
  • 250 ml vistas buljonu,
  • 500 ml 35% saldo krējumu,
  • 400 g makaronus,
  • 3 ēdamkarotes sīki sakapātas piparmētras,
  • cieto sieru (Parmas u.tml.),
  • eļļu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Sparģeļu cietos galus nogriežam, atstājam tikai maigo un kraukšķīgo daļu. Dzinumus slīpi sagriežam 2 vai 3 gabalos.
  • Sālsūdenī izvārām ( bet nepārvārām) zirņus.
  • Ar putu karoti zirņus izņemam no kastroļa un noliekam malā, ūdeni neizlejam. Tajā 2 minūtes vārām sparģeļus. Tiem jāpaliek stingriem, jāsaglabā forma, bet tajā pašā laikā jābūt maigiem. Gatavos sparģeļus izņemam no šķidruma.
  • Lielā, dziļā pannā uzkarsējam sviestu un tajā apcepam bekonu, kas sagriezts mazās, plānās sloksnītēs, līdz tās kļūst mīkstas, caurspīdīgas un nedaudz kraukšķīgas. Bekonam pievienojam zirņus un sparģeļus.
  • Citā katliņā buljonu samaisām ar saldo krējumu un uzvārām. Pievienojam sāli un piparus. Uz lēnas uguns vārām 3 minūtes.
  • Zupas bļodā liekam sparģeļus, zirņus un bekonu, uzlejam buljonu ar krējumu un atstājam ievilkties.
  • Lielā ūdens daudzumā novārām makaronus. Ūdenim pievienojam sāli un eļļu. Gatavos makaronus caurdurī nokāšam.
  • Notecinātos makaronus ieliekam katliņā un pārlejam ar sparģeļu mērci. Pievienojam svaigas piparmētras un visu labi samaisām. Pēc garšas pieberam sāli un piparus.
  • Pasniedzam ar sarīvētu sieru.

Lai izdodas un labi garšo!

 

25.03.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv