Sagaidot Lieldienas, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pareizticīgo slāvu Lieldienu tradicionālo ēdienu – kuliču.

Vajadzēs:

  • 1 kg kviešu miltu,
  • 300 g cukura,
  • 100 g rozīņu,
  • 50 g rauga,
  • 2 glāzes saldā krējuma,
  • 1 tējkaroti sāls,
  • 12 olu dzeltenumu,
  • 300 g sviesta,
  • 100 g sukāžu,
  • 50 g mandeļu,
  • 1/2 paciņas vanilīncukura,
  • 100 g pūdercukura, 2 ēdamkarotes citrona sulas glazūrai.

Darām tā:

  • Pagatavojam rauga mīklu no puses miltu, rauga un krējuma.
  • Kad mīkla uzrūgusi, pieliekam ar cukuru saputotu sviestu un olu dzeltenumus.
  • Sajaucam un samīcam ar atlikušajiem miltiem.
  • Pieliekam rozīnes, sukādes, sakapātas mandeles un uzraudzējam.
  • Liekam vairākās veidnēs, vēlreiz uzraudzējam un cepam līdz gatavībai.
  • Kuličam virsū varam likt glazūru un rotājumus.

Lai izdodas un labi garšo!

 

14.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pexels