Sagaidot Lieldienas, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pareizticīgo slāvu Lieldienu tradicionālo ēdienu – kuliču.
Vajadzēs:
- 1 kg kviešu miltu,
- 300 g cukura,
- 100 g rozīņu,
- 50 g rauga,
- 2 glāzes saldā krējuma,
- 1 tējkaroti sāls,
- 12 olu dzeltenumu,
- 300 g sviesta,
- 100 g sukāžu,
- 50 g mandeļu,
- 1/2 paciņas vanilīncukura,
- 100 g pūdercukura, 2 ēdamkarotes citrona sulas glazūrai.
Darām tā:
- Pagatavojam rauga mīklu no puses miltu, rauga un krējuma.
- Kad mīkla uzrūgusi, pieliekam ar cukuru saputotu sviestu un olu dzeltenumus.
- Sajaucam un samīcam ar atlikušajiem miltiem.
- Pieliekam rozīnes, sukādes, sakapātas mandeles un uzraudzējam.
- Liekam vairākās veidnēs, vēlreiz uzraudzējam un cepam līdz gatavībai.
- Kuličam virsū varam likt glazūru un rotājumus.
Lai izdodas un labi garšo!
14.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pexels