Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
- plānas lašu filejas šķēles,
- 600 ml zivju buljona,
- 175 ml krējuma,
- 75 g sviesta,
- 3 ēdamkarotes martīni,
- 30 g strēmelītēs sagrieztu skābeņu vai spinātu,
- 1/2 laima sulas,
- sāli, piparus.
Darām tā:
- Ielejam katliņā buljonu, pusi no krējuma un martīni.
- Vārām, kamēr paliek tikai 1/4 no tilpuma.
- Kad šķidrums ir novārījies, pieliekam klāt pārējo sviestu, krējumu un laima sulu.
- Novārām vēl un pieliekam skābenes.
- Lasi grilējam 1 minūti, apgriežam un cepam vēl apmēram 30 sekundes.
- Pasniedzam ar mērci, uzkaisām virsū skābenes.
Lai izdodas un labi garšo!
20.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay