Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci.

Vajadzēs:

  • plānas lašu filejas šķēles,
  • 600 ml zivju buljona,
  • 175 ml krējuma,
  • 75 g sviesta,
  • 3 ēdamkarotes martīni,
  • 30 g strēmelītēs sagrieztu skābeņu vai spinātu,
  • 1/2 laima sulas,
  • sāli, piparus.

Darām tā: 

  • Ielejam katliņā buljonu, pusi no krējuma un martīni.
  • Vārām, kamēr paliek tikai 1/4 no tilpuma.
  • Kad šķidrums ir novārījies, pieliekam klāt pārējo sviestu, krējumu un laima sulu.
  • Novārām vēl un pieliekam skābenes.
  • Lasi grilējam 1 minūti, apgriežam un cepam vēl apmēram 30 sekundes.
  • Pasniedzam ar mērci, uzkaisām virsū skābenes.

Lai izdodas un labi garšo!

 

20.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay