Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot jūras veltes – laša eskalopu ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
- plānas lašu filejas šķēles,
- 600 ml zivju buljonu,
- 175 ml krējumu,
- 3 ēdamkarotes martini vai Noilly Prat vīnu,
- 25 g strēmelītēs sagrieztas skābenes (vai spinātus),
- 75 g sviestu,
- sulu no neliela laima,
- sāli un piparus.
Darām tā:
- Ielejam buljonu, pusi no krējuma un martini katliņā un vārām, kamēr paliek tikai ¼ no tilpuma.
- Kad šķidrums novārījies, pieliekam klāt sviestu, krējumu un laima sulu.
- Vārām vēl un tad pieliekam skābenes.
- Grilējam lasi 1 minūti, apgriežam un cepam vēl apmēram 30 sekundes.
- Pasniedzam ar mērci, uzkaisām virsū skābenes.
Padoms: varam pasniegt ar svaigiem dārzeņiem.
Lai izdodas un labi garšo!
2.09.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv