Šonedēļ Ventspilnieks.lv  aicina pagatavot jūras veltes – laša eskalopu ar spinātu vai skābeņu mērci.

Vajadzēs:

  • plānas lašu filejas šķēles,
  • 600 ml zivju buljonu,
  • 175 ml krējumu,
  • 3 ēdamkarotes martini vai Noilly Prat vīnu,
  • 25 g strēmelītēs sagrieztas skābenes (vai spinātus),
  • 75 g sviestu,
  • sulu no neliela laima,
  • sāli un piparus.

Darām tā:

  • Ielejam buljonu, pusi no krējuma un martini katliņā un vārām, kamēr paliek tikai ¼ no tilpuma.
  • Kad šķidrums novārījies, pieliekam klāt sviestu, krējumu un laima sulu.
  • Vārām vēl un tad pieliekam skābenes.
  • Grilējam lasi 1 minūti, apgriežam un cepam vēl apmēram 30 sekundes.
  • Pasniedzam ar mērci, uzkaisām virsū skābenes.

Padoms: varam pasniegt ar svaigiem dārzeņiem.

Lai izdodas un labi garšo!

 

2.09.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv