Tā kā saldumi nelielā devā dažādo mūsu ēdienkarti, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nelielas kūciņas ar šokolādes glazūru.

Vajadzēs:

  • 1 olas baltumu,
  • 85 g pūdercukura,
  • 2 tējkarotes kukurūzas miltu,
  • 90 g kokosriekstu skaidiņu,
  • 1/2 tāfelītes šokolādes.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1500 C temperatūrai.
  • Ar mikseri sakuļam olas baltumu, pievienojam pūdercukuru.
  • Turpinot kulšanu, pievienojam kukurūzas miltus un kokosriekstu skaidiņas.
  • Plātī ieklājam alumīnija foliju, uz tās liekam kokosa masas lodītes.
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 15 – 20 minūtes.
  • Karstā ūdenī izkausējam šokolādi un to uzlejam gatavajām kūciņām.

Padoms: 

Ir ļoti svarīgi atdzesētu olas baltumu kopā ar šķipsniņu sāls sakult stingrās putās. Ja mīkla tomēr ir pārāk šķidra, pievienojam tai dažas tējkarotes kukurūzas miltu un kokosriekstu skaidiņu.

Lai izdodas un labi garšo!

 

19.03.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv