Vajadzēs:
- 750 ml sausā sarkanvīna
- 75 ml brendija
- 100 g cukura
- 2 citronus
- kanēli (pēc garšas)
- 4 krustnagliņas.
Darām tā:
- Vīnu ielejam traukā un karsējam
- Pievienojam krustnagliņas un kanēli.
- Kad šķidrums sasniedzis 70 – 80 grādus, pievienojam viena citrona sulu.
- Otru citronu sagriežam šķēlītēs un pievienojam kopā ar cukuru.
- Pievienojam brendiju.
- Labi samaisām un uzkarsējam (bet nevārām).
- Paturam traukā līdz 5minūtēm, nokāšam lieko un varam liet glāzēs.
Padoms
Arī karstvīnu, tāpat kā īru kafiju, varam pasniegt ar “cepurīti”, cieti saputojot putukrējumu un uz “cepurītes” uzkaisot sarīvētu citrona miziņu. Var pievienot garšvielas un sarīvētu citrona miziņu putukrējumam.
Lai karstvīns garšo un palīdz radīt īstu Ziemassvētku noskaņu!
18.12.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay