Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu un rudenīgajā laikā sildošu jēra šķiņķi ar kartupeļiem.
Vajadzēs:
- 1 jēra šķiņķi ar kaulu (1,7 – 2 kg),
- 3 ķiploka daiviņas,
- 4 – 5 rozmarīna zariņus,
- 200 g bekonu,
- 1 kg kartupeļu,
- 3 – 4 ēdamkarotes olīveļļas,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
- Šķiņķa virsmu sadurstām ar nazi, gar kaulu izdarām dziļus iegriezumus.
- Olīveļļu, rozmarīnu, ķiplokus, sāli un piparus saberžam viendabīgā masā.
- Šo masu pildām iegriezumos, ar atlikumu no ārpuses apziežam visu šķiņķi.
- Nomizojam kartupeļus un vārām 10 – 15 minūtes. Pusgatavos kartupeļus saliekam cepešpannā, virsū kārtojam bekona gabaliņus.
- Šķiņķi liekam uz restēm, kas novietotas cepeškrāsns vidējā līmenī.
- Cepam 1,5 stundas, pēc tam apakšējā līmenī novietojam cepešpannu ar kartupeļiem un turpinām visu cept vēl 40 – 45 minūtes.
Padoms: Cepšanas laiku aprēķinām pēc formulas: 45 minūtes uz 1 kg un vēl 30 minūtes.
Lai izdodas un labi garšo!
1.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv