Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu un rudenīgajā laikā sildošu jēra šķiņķi ar kartupeļiem.

Vajadzēs:

  • 1 jēra šķiņķi ar kaulu (1,7 – 2 kg),
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 4 – 5 rozmarīna zariņus,
  • 200 g bekonu,
  • 1 kg kartupeļu,
  • 3 – 4 ēdamkarotes  olīveļļas,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
  • Šķiņķa virsmu sadurstām ar nazi, gar kaulu izdarām dziļus iegriezumus.
  • Olīveļļu, rozmarīnu, ķiplokus, sāli un piparus saberžam viendabīgā masā.
  • Šo masu pildām iegriezumos, ar atlikumu no ārpuses apziežam visu šķiņķi.
  • Nomizojam kartupeļus un vārām 10 – 15 minūtes. Pusgatavos kartupeļus saliekam cepešpannā, virsū kārtojam bekona gabaliņus.
  • Šķiņķi liekam uz restēm, kas novietotas cepeškrāsns vidējā līmenī.
  • Cepam 1,5 stundas, pēc tam apakšējā līmenī novietojam cepešpannu ar kartupeļiem un turpinām visu cept vēl 40 – 45 minūtes.

Padoms: Cepšanas laiku aprēķinām pēc formulas: 45 minūtes uz 1 kg un vēl 30 minūtes.

Lai izdodas un labi garšo!

 

1.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv