Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot gulaša zupu.
Vajadzēs:
- 250 g sīpolu,
- 2 saldās paprikas,
- 250 g tomātu,
- 2 ķiploku daiviņu,
- 200 g cūkgaļas (kakla gabals),
- 1 tējkarote timiāna,
- 2 lauru lapas,
- 2 tējkarotes paprikas,
- sāli,
- maltus piparus,
- šķipsniņu cukura,
- 1 litru gaļas buljona,
- šķipsniņu ķimeņu pulvera,
- rīvētu citrona miziņu,
- 200 g skāba krējuma.
Darām tā:
- Sīpolus notīra un sasmalcina.
- Paprikas pākstis nomazgā, iztīra un sagriež sloksnītēs.
- Tomātus applaucē verdošā ūdenī un novelk miziņu. Katru tomātu sagriež astoņās daiviņās.
- Notīra un sīki sasmalcina ķiploka daiviņas.
- Gaļu sagriež nelielos gabalos, liek katlā un stipri apcep, nepievienojot taukvielas.
- Apceptajai gaļai pievieno dārzeņus, ķiplokus un, nepārtraukti maisot, labi apbrūnina.
- Pielej buljonu, pieliek garšvielas. Vāra uz lēnas uguns apmēram stundu.
- Pieliek ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli.
- Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.
Lai izdodas un labi garšo!
15.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay