Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot gulaša zupu.

Vajadzēs:

  • 250 g sīpolu,
  • 2 saldās paprikas,
  • 250 g tomātu,
  • 2 ķiploku daiviņu,
  • 200 g cūkgaļas (kakla gabals),
  • 1 tējkarote timiāna,
  • 2 lauru lapas,
  • 2 tējkarotes paprikas,
  • sāli,
  • maltus piparus,
  • šķipsniņu cukura,
  • 1 litru gaļas buljona,
  • šķipsniņu ķimeņu pulvera,
  • rīvētu citrona miziņu,
  • 200 g skāba krējuma.

Darām tā:

  • Sīpolus notīra un sasmalcina. 
  • Paprikas pākstis nomazgā, iztīra un sagriež sloksnītēs.
  • Tomātus applaucē verdošā ūdenī un novelk miziņu. Katru tomātu sagriež astoņās daiviņās.
  • Notīra un sīki sasmalcina ķiploka daiviņas.
  • Gaļu sagriež nelielos gabalos, liek katlā un stipri apcep, nepievienojot taukvielas.
  • Apceptajai gaļai pievieno dārzeņus, ķiplokus un, nepārtraukti maisot, labi apbrūnina.
  • Pielej buljonu, pieliek garšvielas. Vāra uz lēnas uguns apmēram stundu.
  • Pieliek ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli.
  • Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.

Lai izdodas un labi garšo!

15.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay