Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas sešām personām – foreles plācenīšus.

Vajadzēs:

  • 400 g foreles (vai laša) filejas,
  • 1 burkānu,
  • pusi sīpola,
  • 600 g kartupeļu,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 4 ēdamkarotes sviesta,
  • 1 saišķīti lociņu,
  • nelielu saišķīti svaigu diļļu,
  • 6 – 8 mazus tomātus,
  • miltus,
  • jūras sāli,
  • melno piparu graudus,
  • olīveļļu.

Mērcei vajadzēs:

  • nelielu saišķīti svaigu diļļu,
  • sulu no neliela citrona,
  • 6 – 7 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • jūras sāli. 

Visas receptē norādītās mērces sastāvdaļas samaisām.

Darām tā:

  • Foreli 15 minūtes vārām ūdenī, kam pievienota sāls un pipari kopā ar ķiplokiem, burkānu un sīpolu.
  • Novārām kartupeļus un no tiem pagatavojam biezeni. Pievienojam sviestu un 3 ēdamkarotes ūdens, kurā vārījās kartupeļi.
  • Lociņus, dilles un tomātus sasmalcinām un iemaisām kartupeļu biezenī.
  • Foreli ar dakšiņu sadrupinām, pievienojam biezenim un visu labi samaisām.
  • No iegūtās masas veidojam nelielus plācenīšus, apviļājam tos miltos un no abām pusēm apcepam olīveļļā.
  • Pārlejam ar mērci un ceļam galdā karstus.

Lai izdodas un labi garšo!

 

22.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv