Šonedēļ Ventspilnieks.lv  aicina pagatavot vieglas pusdienas 6 personām.

Vajadzēs:

  • 400 g foreles (vai laša) filejas,
  • 1 burkānu,
  • 1 nelielu sīpolu,
  • 600 g kartupeļu,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 4 ēdamkarotes sviesta,
  • 1 saišķīti lociņu,
  • nelielu saišķi svaigu diļļu,
  • 6 – 8 nelielus tomātus,
  • miltus,
  • jūras sāli,
  • melno piparu graudus,
  • olīveļļu.

Mērcei vajadzēs:

  • nelielu saišķīti svaigu diļļu,
  • sulu no puses citrona,
  • 6 – 7 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • jūras sāli.

Darām tā:

  • Foreli 15 minūtes vārām ūdenī, kam pievienota sāls un pipari, kopā ar ķiplokiem, burkānu un sīpolu.
  • Novārām kartupeļus un no tiem pagatavojam biezeni, pievienojam sviestu un 3 ēdamkarotes ūdens, kurā vārījās kartupeļi.
  • Lociņus, dilles un tomātus sasmalcinām un iemaisām  kartupeļu biezenī.
  • Foreli ar dakšiņu sadrupinām, pievienojam biezenim un visu labu samaisām.
  • No iegūtās masas veidojam nelielus plācenīšus, apviļājam miltos un no abām pusēm apcepam olīveļļā.
  • Pārlejam ar mērci un ceļam galdā karstus.
  • Mērci pagatavojam, samaisot visas receptē norādītās sastāvdaļas.

Lai izdodas un labi garšo!

 

16.04.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv