Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas 6 personām.
Vajadzēs:
- 400 g foreles (vai laša) filejas,
- 1 burkānu,
- 1 nelielu sīpolu,
- 600 g kartupeļu,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 4 ēdamkarotes sviesta,
- 1 saišķīti lociņu,
- nelielu saišķi svaigu diļļu,
- 6 – 8 nelielus tomātus,
- miltus,
- jūras sāli,
- melno piparu graudus,
- olīveļļu.
Mērcei vajadzēs:
- nelielu saišķīti svaigu diļļu,
- sulu no puses citrona,
- 6 – 7 ēdamkarotes skābā krējuma,
- jūras sāli.
Darām tā:
- Foreli 15 minūtes vārām ūdenī, kam pievienota sāls un pipari, kopā ar ķiplokiem, burkānu un sīpolu.
- Novārām kartupeļus un no tiem pagatavojam biezeni, pievienojam sviestu un 3 ēdamkarotes ūdens, kurā vārījās kartupeļi.
- Lociņus, dilles un tomātus sasmalcinām un iemaisām kartupeļu biezenī.
- Foreli ar dakšiņu sadrupinām, pievienojam biezenim un visu labu samaisām.
- No iegūtās masas veidojam nelielus plācenīšus, apviļājam miltos un no abām pusēm apcepam olīveļļā.
- Pārlejam ar mērci un ceļam galdā karstus.
- Mērci pagatavojam, samaisot visas receptē norādītās sastāvdaļas.
Lai izdodas un labi garšo!
16.04.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv