Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – foreli ar dārzeņiem.
Vajadzēs:
- 500 g foreles fileju,
- 500 g zaļo pupiņu pākstis,
- 300 g saldos tomātus,
- 100 g olīvas,
- sulu no 1 neliela citrona,
- 50 g anšovus,
- 1 saišķīti baziliku,
- 3 – 4 ēdamkarotes olīveļļu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
- Pupiņu pākstis vārām ūdenī 5 – 7 minūtes. Pēc tam ūdeni nolejam un pākstis pievienojam sagrieztiem tomātiem un olīvām bez kauliņiem.
- Piestā saberžam bazilika lapiņas, piparus un sāli, pievienojam olīveļļu. Pagatavoto maisījumu pārlejam dārzeņiem.
- Foreli sagriežam 5 – 7 platos gabalos, uzkaisām sāli.
- Ar olīveļļu ieziestā cepešpannā rindās liekam zivs gabalus un dārzeņus. Zivi apslakam ar citrona sulu un olīveļļu, virsū liekam anšovus.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 10 – 12 minūtes.
Lai labi garšo!
27.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv