Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – foreli ar dārzeņiem.

Vajadzēs:

  • 500 g foreles fileju,
  • 500 g zaļo pupiņu pākstis,
  • 300 g saldos tomātus,
  • 100 g olīvas,
  • sulu no 1 neliela citrona,
  • 50 g anšovus,
  • 1 saišķīti baziliku,
  • 3 – 4 ēdamkarotes olīveļļu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
  • Pupiņu pākstis vārām ūdenī 5 – 7 minūtes. Pēc tam ūdeni nolejam un pākstis pievienojam sagrieztiem tomātiem un olīvām bez kauliņiem.
  • Piestā saberžam bazilika lapiņas, piparus un sāli, pievienojam olīveļļu. Pagatavoto maisījumu pārlejam dārzeņiem.
  • Foreli sagriežam 5 – 7 platos gabalos, uzkaisām sāli.
  • Ar olīveļļu ieziestā cepešpannā rindās liekam zivs gabalus un dārzeņus. Zivi apslakam ar citrona sulu un olīveļļu, virsū liekam anšovus. 
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 10 – 12 minūtes.

Lai labi garšo! 

 

27.05.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv