Tuvojoties 4.Adventei, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot daudzu gardēžu iecienītu saldo ēdienu – eklērus.
Vajadzēs:
- 150 g miltus,
- 1 glāzi ūdens,
- 100 g sviesta,
- 1 ēdamkaroti,
- 4 olas,
- 1 tējkaroti sāls,
Krēmam vajadzēs:
- 50 g pūdercukuru,
- 2 olu dzeltenumus,
- 30 g kukurūzas miltus,
- 1 vaniļas pāksti,
- 250 g pienu.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
- Izsijājam miltus.
- Ūdenim pievienojam sviestu, cukuru, sāli un uz lēnas uguns uzvārām. Tiklīdz šķidrums uzvārās, noņemam katlu no uguns.
- Ļoti enerģiski maisot, pieberam miltus.
- Masu atdzesējam 2 – 3 minūtes.
- Pievienojam pa vienai olas. Sākumā pievienojam 3 olas un, ja mīkla ir pārāk stingra, tad vēl vienu. Mīklai jābūt viendabīgai un spīdīgai.
- Uz plāts 2 – 3 cm attālumā citu no citas ar karoti liekam mīklas lodītes (izmantojot konditorejas maisiņu, var izspiest “pareizus” garenus eklērus).
- Neatverot cepeškrāsns durvis, eklēru sagataves cepam 20 – 25 minūtes, pēc tam temperatūru samazinām līdz 160o C un cepam vēl 15 minūtes.
- Eklēru sagataves izņemam no cepeškrāsns. Atdzesējam un pildām ar krēmu.
Krēma pagatavošana:
- Ar putojamo slotiņu sakuļam olu dzeltenumus kopā ar cukuru un kukurūzas miltiem.
- Vaniļas pāksti gareniski pārgriežam un izņemam sēkliņas. Gan sēkliņas, gan pāksti pievienojam pienam, to uzvārām.
- Pienu pievienojam olu masai un nekavējoties liekam atpakaļ uz uguns.
- Nepārtraukti maisot, masu uzvārām, pēc tam izberžam caur sietu un atdzesējam. Ar iegūto krēmu pildām kūkas.
Padoms: Pirms olu pievienošanas pārliecināmies, vai masa nav pārāk karsta. Cepšanas laikā nekādā gadījumā neatveram cepeškrāsns durvis!
Lai labi garšo!
17.12.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv