Tuvojoties 4.Adventei, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot daudzu gardēžu iecienītu saldo ēdienu – eklērus.

Vajadzēs:

  • 150 g miltus,
  • 1 glāzi ūdens,
  • 100 g sviesta,
  • 1 ēdamkaroti,
  • 4 olas,
  • 1 tējkaroti sāls,

Krēmam vajadzēs:

  • 50 g pūdercukuru,
  • 2 olu dzeltenumus,
  • 30 g kukurūzas miltus,
  • 1 vaniļas pāksti,
  • 250 g pienu.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180o C temperatūrai.
  • Izsijājam miltus.
  • Ūdenim pievienojam sviestu, cukuru, sāli un uz lēnas uguns uzvārām. Tiklīdz šķidrums uzvārās, noņemam katlu no uguns.
  • Ļoti enerģiski maisot, pieberam miltus.
  • Masu atdzesējam 2 – 3 minūtes.
  • Pievienojam pa vienai olas. Sākumā pievienojam 3 olas un, ja mīkla ir pārāk stingra, tad vēl vienu. Mīklai jābūt viendabīgai un spīdīgai.
  • Uz plāts 2 – 3 cm attālumā citu no citas ar karoti liekam mīklas lodītes             (izmantojot konditorejas maisiņu, var izspiest “pareizus” garenus eklērus).
  • Neatverot cepeškrāsns durvis, eklēru sagataves cepam 20 – 25 minūtes, pēc tam temperatūru samazinām līdz 160o C un cepam vēl 15 minūtes.
  • Eklēru sagataves izņemam no cepeškrāsns. Atdzesējam un pildām ar krēmu.

Krēma pagatavošana:

  • Ar putojamo slotiņu sakuļam olu dzeltenumus kopā ar cukuru un kukurūzas miltiem.
  • Vaniļas pāksti gareniski pārgriežam un izņemam sēkliņas. Gan sēkliņas, gan pāksti pievienojam pienam, to uzvārām.
  • Pienu pievienojam olu masai un nekavējoties liekam atpakaļ uz uguns.
  • Nepārtraukti maisot, masu uzvārām, pēc tam izberžam caur sietu un atdzesējam. Ar iegūto krēmu pildām kūkas.

Padoms: Pirms olu pievienošanas pārliecināmies, vai masa nav pārāk karsta. Cepšanas laikā nekādā gadījumā neatveram cepeškrāsns durvis! 

Lai labi garšo!

 

17.12.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv