Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pikantus salātus ķīniešu gaumē, kas lieliski iederēsies vasaras ēdienkartē.

Vajadzēs:

  • 2 burkānus,
  • 2 kabačus,
  • 3 dārzeņpiparus (dažādās krāsās),
  • 500 g šampinjonus,
  • 1 sarkanā čilī pāksti,
  • 1 nelielu ingvera sakni,
  • 2 selerija kātus,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 2 tējkarotes sezama eļļu,
  • 2 ēdamkarotes sojas mērci,
  • 1 sauju sīki sakapātas piparmētras,
  • 1 sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus,
  • 200 g spinātus,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā: 

  • Dārzeņpiparus gareniski sagriežam platās sloksnēs, burkānus un kabaci – slīpās šķēlītēs, sēnes – 3 mm biezās šķēlītēs, selerijas sīki sasmalcinām.
  • Vokpannā uzkarsējam sezama eļļu, liekam tajā sasmalcinātus ķiplokus, ingveru un čili, sautējam 1 minūti.
  • Pievienojam vispirms burkānus, pēc 2 minūtēm – kabačus, vēl pēc 2 minūtēm – dārzeņpiparus, pēc 2 minūtēm – sēnes, pēc 2 minūtēm – selerijas un spinātus.
  • Visu kopā sautējam vēl 2 – 3 minūtes, pārkaisām ar koriandra zaļumiem un piparmētrām. Pievienojam sojas mērci, pēc garšas  – sāli un piparus.

Lai labi garšo!

 

17.06.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv