Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pikantus salātus ķīniešu gaumē, kas lieliski iederēsies vasaras ēdienkartē.
Vajadzēs:
- 2 burkānus,
- 2 kabačus,
- 3 dārzeņpiparus (dažādās krāsās),
- 500 g šampinjonus,
- 1 sarkanā čilī pāksti,
- 1 nelielu ingvera sakni,
- 2 selerija kātus,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 2 tējkarotes sezama eļļu,
- 2 ēdamkarotes sojas mērci,
- 1 sauju sīki sakapātas piparmētras,
- 1 sauju sīki sakapātus koriandra zaļumus,
- 200 g spinātus,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Dārzeņpiparus gareniski sagriežam platās sloksnēs, burkānus un kabaci – slīpās šķēlītēs, sēnes – 3 mm biezās šķēlītēs, selerijas sīki sasmalcinām.
- Vokpannā uzkarsējam sezama eļļu, liekam tajā sasmalcinātus ķiplokus, ingveru un čili, sautējam 1 minūti.
- Pievienojam vispirms burkānus, pēc 2 minūtēm – kabačus, vēl pēc 2 minūtēm – dārzeņpiparus, pēc 2 minūtēm – sēnes, pēc 2 minūtēm – selerijas un spinātus.
- Visu kopā sautējam vēl 2 – 3 minūtes, pārkaisām ar koriandra zaļumiem un piparmētrām. Pievienojam sojas mērci, pēc garšas – sāli un piparus.
Lai labi garšo!
17.06.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv