Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu pienā.

Vajadzēs:

  • 600 g cūkgaļu vienā gabalā,
  • 500 ml karstu pienu,
  • miziņu no 1 citrona,
  • 2 ēdamkarotes eļļu,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • jūras sāli,
  • melno piparu graudus,
  • koriandra sēklas.

Darām tā:

  • Sāli, piparus un koriandra sēklas saberžam piestā.
  • Šajā maisījumā apviļājam cūkgaļu.
  • Lielā pannā uzkarsējam eļļu un sviestu, pievienojam un apcepam zeltainas ķiploka daiviņas, pievienojam gaļu, citrona miziņu un pienu.
  • Uzliekam vāku un uz lēnas uguns sautējam vismaz 2 stundas.

Padoms:

Ja mērce iztvaiko priekšlaikus, papildinām to ar siltu pienu.

Lai izdodas un labi garšo!

 

28.01.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv