Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu ar medu un ingveru.
Vajadzēs:
- 4 cūkgaļas filejas gabalus (250 – 300 g katrs),
- 5 ķiploka daiviņas,
- sulu no viena citrona,
- 2 ēdamkarotes eļļu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Mērcei vajadzēs:
- 100 ml konjaku,
- 2 ēdamkarotes medus,
- 2 ēdamkarotes sīki sarīvētu ingveru,
- 1 zaļā čilī pāksti.
Darām tā:
- Gaļai nogriežam liekos taukus. Cepšanai paredzētos gabalus liekam katlā, uz gaļas izspiežam citrona sulu, pārkaisām ar sīki sakapātiem ķiplokiem.
- Uzliekam vāku un vēsā vietā marinējam 30 – 40 minūtes.
- Smagā pannā uzkarsējam eļļu un apcepam gaļu, līdz uz tās izveidojas zeltaina garoziņa. Apcepto gaļu liekam karstumizturīgā traukā.
- Pannā uzkarsējam konjaka un ingvera mērci, pārlejam to filejām, uzliekam vāku un uz 30 – 45 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī. Pirms pasniegšanas uzkaisām sāli un piparus.
- Lai pagatavotu mērci, čilī sīki sakapājam un samaisām ar medu, sīki sarīvētu ingveru un konjaku.
Lai labi garšo!
29.07.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv