Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem.
Vajadzēs:
- 1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu,
- 1 lielu sīpolu,
- 2 lielus, aromātiskus ābolus,
- 3 – 4 ēdamkarotes eļļu,
- 1 baltmaizes klaipiņu,
- saišķīti salvijas,
- miziņu no 1 citrona,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Sakarsējam cepeškrāsni līdz 2500 C temperatūrai.
- Pannā uzkarsējam 2 ēdamkarotes eļļas un apcepam zeltaini sīki sagrieztus sīpolus.
- Ābolus sagriežam šķēlītēs, pievienojam tiem sīpolus un izcepam.
- Maizei nogriežam garozu, mīkstumu salaužam mazos gabaliņos.
- Sāli un piparus sajaucam ar atlikušo eļļu un ar šo maisījumu apslakām cepešpannā sabērtus maizes gabaliņus.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 10 – 15 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina.
- Blenderī sasmalcinām ābolus kopā ar sīpoliem, grauzdiņiem un salviju.
- Gaļu iegriežam tā, lai izveidotos plakana plāksne, tai uzkaisām sāli un piparus, plāksnes vidū liekam ābolu pildījumu, gaļu satinam veltnī un nostiprinām ar kulinārijas diegu. Gaļai uzrīvējam citrona miziņu.
- Veltni liekam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 20 minūtes, pēc tam samazinām temperatūru līdz 1600 C un cepam vēl 45 – 60 minūtes.
Padoms: Ja ir šaubas par cūkgaļas un ābolu saderību, varam gatavot bez tiem, taču būs zaudēta izcila garša.
Lai labi garšo!
14.01.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv