Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot cūkas ribiņas.
Vajadzēs:
- 400 g cūkas ribiņu,
- 3 sīpolus,
- 2 ēd. k. tauku,
- 1/4/l gaļas buljona,
- sāli,
- maltus melnos piparus,
- 1 tējk. saldās paprikas,
- 1/8 l skāba krējuma,
- 1 ēd. k. pārtikas cietes.
Darām tā:
- Ribiņas nomazgā un nosusina.
- Sīpolus notīra un sagriež šķēlēs.
- Pannā sakarsē taukus un ātri apcep ribiņas no visām pusēm.
- Pieliek sīpolus, apbrūnina un pielej verdošu buljonu. Pieber sāli, piparus un papriku.
- Pannai uzliek vāku. Gaļu uz lēnas uguns sautē apmēram 45 minūtes. Kad ribiņas gatavas, tās ieliek citā traukā un novieto siltumā.
- Mērci izlej caur sietu. Cieti izšķīdina krējumā un iebiezina mērci.
- Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
Lai izdodas un labi garšo!
27.11.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay