Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot cūkas ribiņas.

Vajadzēs:

  • 400 g cūkas ribiņu,
  • 3 sīpolus,
  • 2 ēd. k. tauku,
  • 1/4/l gaļas buljona,
  • sāli,
  • maltus melnos piparus,
  • 1 tējk. saldās paprikas,
  • 1/8 l skāba krējuma,
  • 1 ēd. k. pārtikas cietes.

Darām tā:

  • Ribiņas nomazgā un nosusina.
  • Sīpolus notīra un sagriež šķēlēs.
  • Pannā sakarsē taukus un ātri apcep ribiņas no visām pusēm.
  • Pieliek sīpolus, apbrūnina un pielej verdošu buljonu. Pieber sāli, piparus un papriku.
  • Pannai uzliek vāku. Gaļu uz lēnas uguns sautē apmēram 45 minūtes. Kad ribiņas gatavas, tās ieliek citā traukā un novieto siltumā.
  • Mērci izlej caur sietu. Cieti izšķīdina krējumā un iebiezina mērci.
  • Mērci pasniedz atsevišķā traukā.

Lai izdodas un labi garšo!

27.11.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay