Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot torti, kas lieliski noderēs gan svētkiem, gan nedēļas nogalē desertam.
Vajadzēs (mīklai):
- 250 g miltus,
- 50 g mandeles,
- 75 g cukuru,
- 190 g sviesta (no saldētavas)
- miziņu no 1 citrona,
- 1 olas dzeltenumu,
- 1 olu,
- 1 tējkaroti konjaka (vai ūdens)
Pildījumam:
- 4 olas,
- 170 g cukuru,
- miziņu no 2 laimiem,
- 150 ml sulu (2/3 laimu sulu un 1/3 citrona sulu),
- 150 ml 35% saldo krējumu.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
- Miltus samaisām ar sasmalcinātām mandelēm un cukuru.
- Iemaisām uz rupjas rīves sarīvētu sasaldētu sviestu, pierīvējam citrona miziņu, pievienojam olas dzeltenumu un vienu veselu olu. Visu rūpīgi samaisām.
- Pievienojam konjaku (ja mīkla ir sausa, pielejam 1 – 2 ēdamkarotes ūdens), samīcam mīklu, izveidojam no tās lodi un uz 2 stundām ievietojam ledusskapī.
- Mīklu izņemam no ledusskapja.
- Mīklu ievietojam starp divām plātīm un izveltnējam. Mīklas plāksni liekam ar sviestu ieziestā dziļā veidnē tā, lai izveidotos groziņš un sadurstām ar dakšiņu.
- Groziņā ieklājam cepampapīra loksni un uz tās uzberam apmēram 1 kilogramu zirņu vai putraimu, lai mīkla cepšanas laikā nepaceltos un groziņš saglabātu vajadzīgo formu.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 15 minūtes. Pēc tam zirņus izņemam, smilšu mīklas groziņā liekam citronu pildījumu un turpinām cept vēl 30 minūtes. Atlikušo mīklu var vismaz 5 dienas uzglabāt saldētavā.
Pildījuma pagatavošana: 4 olas saputojam ar cukuru, pievienojam norīvētas laimu miziņas, laimu un citronu sulu, kā arī saputotu saldo krējumu.
Padoms: Svarīgi ir visu labi sakult un uzmanīgi samaisīt.
Lai izdodas un labi garšo!
21.01.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv