Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un veselīgu itāļu ēdienu – ceptus pildītus sarkanos piparus.
Vajadzēs:
- 2 sarkanos saldos piparus (varam ņemt arī dzeltenos, bet ne zaļos),
- 2 tomātus,
- 4 ķiploka daiviņas,
- 4 ķilavas,
- kazas sieru,
- 8 ēdamkarotes olīveļļu.
Darām tā:
- Pārgriežam uz pusēm sarkano piparu, atstājot klāt kātiņu.
- Ieliekam piparus seklā pannā, jo, ja lietosim dziļu pannu, pipari necepsies, bet vārīsies.
- Noņemam mizu no tomātiem. To darām, applaucējot tos ar vārošu ūdeni 30 sekundes.
- Pārgriežam tomātu 4 daļās. Katrā puspiparā ieliekam divas daiviņas tomātu un sagrieztas ķiploka šķēlītes.
- Tad ieliekam ķilavas un, ja vēlamies, kazas sieru.
- Uzberam smalkos melnos piparus, bet ne sāli, jo ķilavas jau ir sālītas.
- Uz katra pipara pusītes uzlejam 1 ēdamkaroti olīveļļu un tad visu liekam cepeškrāsnī, lai cepas 1800 C. Cepam no 45 minūtēm līdz stundai.
Padoms: Gatavam ēdienam pipara miziņa būs apdegusi, ir kā pārogļojusies. Tad liekam ēdienu traukā un pasniedzam galdā kopā ar maizi.
Lai labi garšo!
24.09.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv