Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un veselīgu itāļu ēdienu – ceptus pildītus sarkanos piparus.

Vajadzēs:

  • 2 sarkanos saldos piparus (varam ņemt arī dzeltenos, bet ne zaļos),
  • 2 tomātus,
  • 4 ķiploka daiviņas,
  • 4 ķilavas,
  • kazas sieru,
  • 8 ēdamkarotes olīveļļu.

Darām tā:

  • Pārgriežam uz pusēm sarkano piparu, atstājot klāt kātiņu.
  • Ieliekam piparus seklā pannā, jo, ja lietosim dziļu pannu, pipari necepsies, bet vārīsies.
  • Noņemam mizu no tomātiem. To darām, applaucējot tos ar vārošu ūdeni 30 sekundes.
  • Pārgriežam tomātu 4 daļās. Katrā puspiparā ieliekam divas daiviņas tomātu un sagrieztas ķiploka šķēlītes.
  • Tad ieliekam ķilavas un, ja vēlamies, kazas sieru.
  • Uzberam smalkos melnos piparus, bet ne sāli, jo ķilavas jau ir sālītas.
  • Uz katra pipara pusītes uzlejam 1 ēdamkaroti olīveļļu un tad visu liekam cepeškrāsnī, lai cepas 1800 C. Cepam no 45 minūtēm līdz stundai.

Padoms: Gatavam ēdienam pipara miziņa būs apdegusi, ir kā pārogļojusies. Tad liekam ēdienu traukā un pasniedzam galdā kopā ar maizi.

Lai labi garšo!

 

24.09.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv