Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcīgu un veselīgu itāļu ēdienu, ko var ēst gan kā pirmo ēdienu, gan arī aukstu vai kā piedevu.

Vajadzēs:

  • 2 sarkanos saldos piparus (var ņemt arī dzeltenos, bet ne zaļos), 
  • 2 tomātus,
  • 4 daiviņas ķiploka,
  • 4 ķilavas,
  • sieru,
  • 8 ēdamkarotes olīveļļu.

Darām tā:

  • Pārgriežam uz pusēm sarkanos piparus, izņemam sēklas un mīkstumu.
  • Ieliekam piparus seklā pannā, lai tie ceptos.
  • No tomātiem noņemam mizu, applaucējot tos ar vārošu ūdeni 30 sekundes.
  • Pārgriežam tomātu 4 daļās. Katrā puspiparā ieliekam divas daiviņas tomātu un sagrieztas ķiploka šķēlītes.
  • Ieliekam ķilavas un sieru. Uzberam smalkos melnos piparus.
  • Uz katra pipara pusītes uzlej 1 ēdamkaroti olīveļļas.
  • Liekam visu cepeškrāsnī, lai cepas 1800 C no 45 minūtēm līdz stundai.
  • Kad pipara miziņa būs apdegusi, ēdiens ir gatavs.

Padoms:

Pasniedzam kopā ar maizi, kas apmērcēta no pipariem iztecējušajā sulā.

Lai izdodas un labi garšo!

 

12.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay