Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcīgu un veselīgu itāļu ēdienu, ko var ēst gan kā pirmo ēdienu, gan arī aukstu vai kā piedevu.
Vajadzēs:
- 2 sarkanos saldos piparus (var ņemt arī dzeltenos, bet ne zaļos),
- 2 tomātus,
- 4 daiviņas ķiploka,
- 4 ķilavas,
- sieru,
- 8 ēdamkarotes olīveļļu.
Darām tā:
- Pārgriežam uz pusēm sarkanos piparus, izņemam sēklas un mīkstumu.
- Ieliekam piparus seklā pannā, lai tie ceptos.
- No tomātiem noņemam mizu, applaucējot tos ar vārošu ūdeni 30 sekundes.
- Pārgriežam tomātu 4 daļās. Katrā puspiparā ieliekam divas daiviņas tomātu un sagrieztas ķiploka šķēlītes.
- Ieliekam ķilavas un sieru. Uzberam smalkos melnos piparus.
- Uz katra pipara pusītes uzlej 1 ēdamkaroti olīveļļas.
- Liekam visu cepeškrāsnī, lai cepas 1800 C no 45 minūtēm līdz stundai.
- Kad pipara miziņa būs apdegusi, ēdiens ir gatavs.
Padoms:
Pasniedzam kopā ar maizi, kas apmērcēta no pipariem iztecējušajā sulā.
Lai izdodas un labi garšo!
12.02.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay