Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot asprātīgu angļu virtuves ēdienu – cepeškrāsnī ceptus sīpolus.
Vajadzēs:
- 6 sīpolus,
- 150 g bekonu vai speķi,
- 50 g atlaidinātu sviestu,
- 3 daiviņas ķiploku,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200o temperatūrai.
- Sīpolus nomizojam, augšu un apakšu nogriežam tā, lai sīpolus varētu stabili novietot cepešpannā.
- Augšpusē sīpolus krusteniski iegriežam.
- Bekonu sīki sagriežam.
- Ķiplokus saberžam ar sāli un pipariem.
- Sviestu samaisām ar bekonu un saberztajiem ķiplokiem.
- Iegūto masu pildām sīpolos.
- Sīpolus liekam cepešpannā. Liekam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 20 – 25 minūtes.
Lai izdodas un labi garšo!
9.04.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv