Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot asprātīgu angļu virtuves ēdienu – cepeškrāsnī ceptus sīpolus.

Vajadzēs:

  • 6 sīpolus,
  • 150 g bekonu vai speķi,
  • 50 g atlaidinātu sviestu,
  • 3 daiviņas ķiploku,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200o temperatūrai.
  • Sīpolus nomizojam, augšu un apakšu nogriežam tā, lai sīpolus varētu stabili novietot cepešpannā.
  • Augšpusē sīpolus krusteniski iegriežam.
  • Bekonu sīki sagriežam.
  • Ķiplokus saberžam ar sāli un pipariem.
  • Sviestu samaisām ar bekonu un saberztajiem ķiplokiem.
  • Iegūto masu pildām sīpolos.
  • Sīpolus liekam cepešpannā. Liekam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 20 – 25 minūtes.

Lai izdodas un labi garšo!

 

9.04.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv