Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot cepeškrāsnī ceptus dārzeņus, kas var būt gan pamatēdiens, gan garšām bagāta piedeva siltajam ēdienam.

Vajadzēs:

  • 500 g biešu,
  • 500 g burkānu,
  • 500 mazus tomātus,

Garšvielu piedevai vajadzēs:

  • 1 tējkaroti ķimeņu,
  • 1 tējkaroti koriandra sēklu,
  • 6 – 8 ēdamkarotes olīveļļu vai citu augu eļļu,
  • 2 – 3 tējkarotes balzametiķa,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200 0 C temperatūrai.
  • Burkānus un bietes rūpīgi nomazgājam un nomizojam (jaunus dārzeņus varam nemizot).
  • Ja bietes un burkāni ir lieli, sagriežam tos plānās ripiņās. Abu veidu dārzeņus apmērcējam garšvielu piedevā, liekam cepešpannā un cepam 20 minūtes cepeškrāsnī.
  • Pēc 20 minūtēm dārzeņus apgriežam otrādi un pievienojam tomātus. Turpinām cept vēl 15 – 20 minūtes, līdz dārzeņi ir gatavi.

Garšvielu piedevas pagatavošana: 

  • Ķimenes, sāli, piparus un koriandra sēklas saberžam piestā.
  • Pievienojam olīveļļu un balzametiķi.

Padoms: Šī recepte ir īsts glābiņš! Pēc tās pagatavotie dārzeņi lieliski der kā garnējums pie jebkura siltā ēdiena.

Lai labi garšo!

 

29.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv