Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot cepeškrāsnī ceptus dārzeņus, kas var būt gan pamatēdiens, gan garšām bagāta piedeva siltajam ēdienam.
Vajadzēs:
- 500 g biešu,
- 500 g burkānu,
- 500 mazus tomātus,
Garšvielu piedevai vajadzēs:
- 1 tējkaroti ķimeņu,
- 1 tējkaroti koriandra sēklu,
- 6 – 8 ēdamkarotes olīveļļu vai citu augu eļļu,
- 2 – 3 tējkarotes balzametiķa,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 200 0 C temperatūrai.
- Burkānus un bietes rūpīgi nomazgājam un nomizojam (jaunus dārzeņus varam nemizot).
- Ja bietes un burkāni ir lieli, sagriežam tos plānās ripiņās. Abu veidu dārzeņus apmērcējam garšvielu piedevā, liekam cepešpannā un cepam 20 minūtes cepeškrāsnī.
- Pēc 20 minūtēm dārzeņus apgriežam otrādi un pievienojam tomātus. Turpinām cept vēl 15 – 20 minūtes, līdz dārzeņi ir gatavi.
Garšvielu piedevas pagatavošana:
- Ķimenes, sāli, piparus un koriandra sēklas saberžam piestā.
- Pievienojam olīveļļu un balzametiķi.
Padoms: Šī recepte ir īsts glābiņš! Pēc tās pagatavotie dārzeņi lieliski der kā garnējums pie jebkura siltā ēdiena.
Lai labi garšo!
29.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv