Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu pamatēdienu 6 personām – cāli marokāņu gaumē.

Vajadzēs: 

  • 1 cāli,
  • miziņas no 2 apelsīniem,
  • sulu no 3 apelsīniem,
  • 100 ml džinu,
  • 2 fenheļus,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 5 ēdamkarotes eļļu,
  • 1,5 kg kartupeļus,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
  • No džina, apelsīnu sulas un miziņām, sīki sakapātiem ķiplokiem, sāls, pipariem un eļļas pagatavojam marinādi.
  • Cāli sagriežam lielos gabalos, ieliekam tos plastikāta maisiņā un pārlejam ar marinādi. Maisiņu aizsienam un uz 3 – 5 stundām ievietojam ledusskapī.
  • Kartupeļus un fenheļus sagriežam lielos gabalos un vārām 5 – 7 minūtes.
  • Cepešpannā liekam fenheļus un kartupeļus, uz tiem – cāļa gaļas gabalus. Visu pārlejam ar marinādi.
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 30 – 35 minūtes.

Labu apetīti!

 

7.10.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay