Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu pamatēdienu 6 personām – cāli marokāņu gaumē.
Vajadzēs:
- 1 cāli,
- miziņas no 2 apelsīniem,
- sulu no 3 apelsīniem,
- 100 ml džinu,
- 2 fenheļus,
- 3 ķiploka daiviņas,
- 5 ēdamkarotes eļļu,
- 1,5 kg kartupeļus,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
- No džina, apelsīnu sulas un miziņām, sīki sakapātiem ķiplokiem, sāls, pipariem un eļļas pagatavojam marinādi.
- Cāli sagriežam lielos gabalos, ieliekam tos plastikāta maisiņā un pārlejam ar marinādi. Maisiņu aizsienam un uz 3 – 5 stundām ievietojam ledusskapī.
- Kartupeļus un fenheļus sagriežam lielos gabalos un vārām 5 – 7 minūtes.
- Cepešpannā liekam fenheļus un kartupeļus, uz tiem – cāļa gaļas gabalus. Visu pārlejam ar marinādi.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 30 – 35 minūtes.
Labu apetīti!
7.10.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay