Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pilnvērtīgas vakariņas 2 personām  – cāli ar sēnēm.

Vajadzēs:

  • 2 nelielus cāļus,
  • 500 g dažādas sēnes (šampinjoni, portobello jeb dārza atmateņu),
  • 200 g sauso vīnu,
  • šķipsniņu majorānu,
  • sauju Provansas garšaugu maisījumu,
  • 2 ēdamkarotes eļļu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 190o.
  • Lielā bļodā sagrieztas sēnes samaisām ar majorānu, Provansas garšaugu maisījumu, sāli, pipariem un augu eļļu.
  • Cāļus pārgriežam uz pusēm, liekam bļodā ar sēņu un garšaugu maisījumu un atstājam ievilkties 20 – 30 minūtes.
  • No alumīnija folijas salokām 4 paciņas, katrā liekam cāļa pusīti un sēņu maisījumu, ielejam 50 ml vīnu.
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 minūtes.

Lai labi garšo!   

 

4.03.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv