Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pilnvērtīgas vakariņas 2 personām – cāli ar sēnēm.
Vajadzēs:
- 2 nelielus cāļus,
- 500 g dažādas sēnes (šampinjoni, portobello jeb dārza atmateņu),
- 200 g sauso vīnu,
- šķipsniņu majorānu,
- sauju Provansas garšaugu maisījumu,
- 2 ēdamkarotes eļļu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 190o.
- Lielā bļodā sagrieztas sēnes samaisām ar majorānu, Provansas garšaugu maisījumu, sāli, pipariem un augu eļļu.
- Cāļus pārgriežam uz pusēm, liekam bļodā ar sēņu un garšaugu maisījumu un atstājam ievilkties 20 – 30 minūtes.
- No alumīnija folijas salokām 4 paciņas, katrā liekam cāļa pusīti un sēņu maisījumu, ielejam 50 ml vīnu.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 minūtes.
Lai labi garšo!
4.03.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv