Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņās cāli ar sēnēm. Recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
- 2 nelielus cāļus,
- 500 g dažādu sēņu (šampinjonu, austersēņu jeb austeru sānaušu, dārza atmateņu jeb portobello),
- 200 g sausā baltvīna,
- šķipsniņu majorāna,
- sauju Provansas garšaugu maisījuma,
- 2 ēdamkarotes eļļas,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Sakarsējam cepeškrāsni līdz 1900 temperatūrai.
- Samaisām lielā bļodā sagrieztas sēnes ar majorānu, Provansas garšaugu maisījumu, sāli, pipariem un augu eļļu.
- Cāļus pārgriežam uz pusēm, liekam bļodā ar sēņu un garšaugu maisījumu un atstājam ievilkties 20 – 30 minūtes.
- No alumīnija folijas salokām 4 paciņas, katrā liekam cāļa pusīti un sēņu maisījumu, ielejam 50 ml vīna.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 minūtes.
Lai labi garšo!
17.09.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay