Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņās cāli ar sēnēm. Recepte paredzēta 2 personām.

 Vajadzēs:

  • 2 nelielus cāļus,
  • 500 g dažādu sēņu (šampinjonu, austersēņu jeb austeru sānaušu, dārza atmateņu jeb portobello),
  • 200 g sausā baltvīna,
  • šķipsniņu majorāna,
  • sauju Provansas garšaugu maisījuma,
  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Sakarsējam cepeškrāsni līdz 1900 temperatūrai.
  • Samaisām lielā bļodā sagrieztas sēnes ar majorānu, Provansas garšaugu maisījumu, sāli, pipariem un augu eļļu.
  • Cāļus pārgriežam uz pusēm, liekam bļodā ar sēņu un garšaugu maisījumu un atstājam ievilkties 20 – 30 minūtes.
  • No alumīnija folijas salokām 4 paciņas, katrā liekam cāļa pusīti un sēņu maisījumu, ielejam 50 ml vīna.
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 minūtes.

Lai labi garšo!

 

17.09.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay