Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.

Vajadzēs:

  • cāli – apmēram 1,5 kg,
  • 100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
  • sauju svaigu pētersīļu zaļumu,
  • sauju svaigu diļļu,
  • sauju svaigu koriandra zaļumu,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 130 g sviesta,
  • 1 lielu citronu,
  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • 1 kg kartupeļu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
  • Sagriežam sīki bekonu, sakapājam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
  • Siltumā atlaidinātu sviestu saberžam ar sāli, pipariem, zaļumiem, ķiplokiem un bekonu.
  • Pusi no pagatavotā maisījuma uzmanīgi ieliekam aiz cāļa ādas, cenšoties to nesavainot.
  • Cāļa stilbos izdarām nelielus iegriezumus un arī tajos ieliekam pildījumu.
  • Cāļa vēdera dobumā ieliekam četrās daļās sagrieztu citronu.
  • Cepešpannu ieziežam ar eļļu un tajā ieliekam cāli.
  • Kartupeļus sagriežam ripiņās, apslakam ar eļļu, apkaisām ar sāli un kārtojam apkārt cālim.
  • Liekam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam aptuveni vienu stundu.

Lai izdodas un labi garšo!

 

26.11.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv