Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
- cāli – apmēram 1,5 kg,
- 100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
- sauju svaigu pētersīļu zaļumu,
- sauju svaigu diļļu,
- sauju svaigu koriandra zaļumu,
- 3 ķiploka daiviņas,
- 130 g sviesta,
- 1 lielu citronu,
- 2 ēdamkarotes eļļas,
- 1 kg kartupeļu,
- jūras sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
- Sagriežam sīki bekonu, sakapājam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
- Siltumā atlaidinātu sviestu saberžam ar sāli, pipariem, zaļumiem, ķiplokiem un bekonu.
- Pusi no pagatavotā maisījuma uzmanīgi ieliekam aiz cāļa ādas, cenšoties to nesavainot.
- Cāļa stilbos izdarām nelielus iegriezumus un arī tajos ieliekam pildījumu.
- Cāļa vēdera dobumā ieliekam četrās daļās sagrieztu citronu.
- Cepešpannu ieziežam ar eļļu un tajā ieliekam cāli.
- Kartupeļus sagriežam ripiņās, apslakam ar eļļu, apkaisām ar sāli un kārtojam apkārt cālim.
- Liekam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam aptuveni vienu stundu.
Lai izdodas un labi garšo!
26.11.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv