Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas, pikantas pusdienas vai vakariņas divām personām.

Vajadzēs:

  • 1 cāli (līdz 1 kg),
  • 8 ķiploka daiviņas,
  • pilnu sauju sīki sakapātas svaigu pētersīļu lapiņas,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Cāli rūpīgi nomazgājam un nosusinām. Tam jābūt pilnīgi sausam, lai izveidotos kraukšķīga garoziņa.
  • Ar asu nazi stilbos, spārniņos un krūtiņā izdarām 8 – 10 iegriezumus.
  • Nelielā kastrolī ielejam aukstu ūdeni, ieliekam ķiploka daiviņas, uzvārām un turpinām vārīt divas minūtes. Pēc tam ķiplokus izņemam un saberžam.
  • Ķiplokus samaisām ar pētersīļiem. Pusi no šī maisījuma sapildām cāļa ādā izdarītajos iegriezumos.
  • Cāli no iekšpuses un ārpuses rūpīgi ierīvējam ar sāli un pipariem.
  • Aptuveni 20 minūšu laikā cāli uz mērenas uguns apgrozot apcepam, līdz tas no visām pusēm pārklājas ar zeltainu, kraukšķīgu garoziņu.
  • Nelielā kastrolī uzkarsējam olīveļļu. Tajā liekam atlikušo ķiploku un pētersīļu maisījumu un uz lēnas uguns uzkarsējam. Pēc garšas pievienojam sāli un piparus. Cāli pārlejam ar šo mērci un ceļam galdā.

Lai labi garšo! 

 

1.07.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv