Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot boršču ar citronu.

Vajadzēs:

  • 0.5 kg caurauguša cūkgaļas gabala ar ribiņām
  • 1/2  kāposta (vidēja izmēra)
  • 250 g skābētu kāpostu ar burkāniem
  • 2 burkānus
  • 2 sīpolus
  • 5  – 6 cm purava
  • 0.5 kg  vārītu biešu
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 400 g tomātu savā sulā ar oregano
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 100 g kūpinātas, cauraugušas cūkgaļas ar ādu
  • 1 lielu citronu
  • sāli (pēc garšas)
  • cukuru (pēc garšas)
  • piparu graudiņus
  • lauru lapas
  • ūdeni
  • dilles
  • pētersīļus
  • lociņus
  • taukvielas cepšanai
  • skābo krējumu.

     Darām tā:

  • Vidēji liela izmēra katlā liek vārīties svaigo cūkgaļu. Vāra līdz beidz putoties – putas regulāri noņem.
  • Kad gaļa vārās un vairs neputo, pievieno purava gabalu, 2-3 veselas bietes, 1 sīpolu un ādu no kūpinātā cūkgaļas gabala. Visu vāra apmēram 1 stundu.
  • No buljona izņem dārzeņus un ādu. Pievieno sagrieztu svaigo kāpostu un liek klāt arī skābo. Turpina visu vārīt.
  • Kamēr gatavojas kāposti, sarīvē burkānus, bietes, atlikušo sīpolu.
  • Burkānus sacep ar sīpoliem un pievieno tomātu pastu.
  • Atsevišķi apcep 3/4 biešu ar 4 daiviņām ķiploka. Ieteicams visu cept sviestā (var arī eļļā).
  • Sagriež un apcep arī kūpinājumu.
  • Nomizo un sagriež kartupeļus.
  • Kad kāposti mīksti, pievieno kartupeļus. Vāra.
  • Kad kartupeļi gandrīz gatavi, tiem pievieno burkānus ar sīpoliem un arī kūpinājumu. Vāra apmēram 5 minūtes.
  • Pievieno apceptās bietes, pavāra 2 minūtes, tad pievieno tomātus ar visu  sulu – uzvāra.
  • Pievieno atlikušo 1/4 biešu. Zupu papildina ar lauru lapām, piparu graudiem, sāli un cukuru pēc garšas. Vāra vēl 10 minūtes. Tad zupu noņem no uguns.
  • Sasmalcina visus zaļumus un pievieno pusi zupā, piespiež klāt arī atlikušās 2 daiviņas ķiploka. Iegriež citrona šķēlītes. Zaļumu otro pusi atstāj pasniegšanai.Ļauj zupai ievilkties 20 – 30 minūtes.
  • Pasniedz ar zaļumiem un skābo krējumu.

Labu apetīti!

4.12.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv