Sagaidot 3. Adventi, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – biezpiena torti.
Vajadzēs:
- 500 g treknu biezpienu,
- 3 olu dzeltenumus,
- ½ glāzi cukuru,
- 100 ml treknu saldo krējumu,
- sulu no ½ citrona,
- 200 g biskvīta cepumu,
- 50 g siltumā atlaidinātu sviestu.
Darām tā:
- Biezpienu izberžam caur sietu, lai tas kļūtu gaisīgāks.
- Olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru saputojam, līdz masas apjoms palielinās 2 – 3 reizes.
- Sakultos olu dzeltenumus un citrona sulu pievienojam biezpiena masai.
- Siltumā atlaidināto sviestu samaisām ar sasmalcinātiem cepumiem.
- Ar sviestu ieziestā veidnē ar noņemamu malu vispirms liekam sviesta un cepumu masu, bet tai virsū – biezpiena masu.
- Torti uz 3 stundām ievietojam saldētavā.
- Rotājam ar putukrējumu.
Padoms: Biezpienam noteikti jābūt sausam. Ja tas tāds nav, jāietin biezpiens marlē un jāpatur dažas stundas zem sloga.
10.12.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv