Sagaidot 3. Adventi, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – biezpiena torti.

Vajadzēs:

  • 500 g treknu biezpienu,
  • 3 olu dzeltenumus,
  • ½ glāzi cukuru,
  • 100 ml treknu saldo krējumu,
  • sulu no ½ citrona,
  • 200 g biskvīta cepumu,
  • 50 g siltumā atlaidinātu sviestu.

Darām tā:

  • Biezpienu izberžam caur sietu, lai tas kļūtu gaisīgāks.
  • Olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru saputojam, līdz masas apjoms palielinās 2 – 3 reizes.
  • Sakultos olu dzeltenumus un citrona sulu pievienojam biezpiena masai.
  • Siltumā atlaidināto sviestu samaisām ar sasmalcinātiem cepumiem.
  • Ar sviestu ieziestā veidnē ar noņemamu malu vispirms liekam sviesta un cepumu masu, bet tai virsū – biezpiena masu.
  • Torti uz 3 stundām ievietojam saldētavā.
  • Rotājam ar putukrējumu.

Padoms: Biezpienam noteikti jābūt sausam. Ja tas tāds nav, jāietin biezpiens marlē un jāpatur dažas stundas zem sloga.

 

10.12.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv