Tuvojoties svētkiem, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot biezpiena torti ar putukrējumu.

Vajadzēs:

  • 500 g trekna biezpiena,
  • 3 olu dzeltenumus,
  • ½  glāzes pūdercukura,
  • 100 ml trekna saldā krējuma,
  • sula no neliela citrona,
  • 200 g biskvīta cepumu,
  • 50 g siltumā atlaidināta sviesta.

Darām tā:

  • Biezpienu izberžam caur sietu, lai tas kļūtu gaisīgāks.
  • Olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru saputojam, līdz masas apjoms palielinās 2 – 3 reizes.
  • Sakultos olu dzeltenumus un citrona sulu pievienojam biezpiena masai.
  • Siltumā atlaidināto sviestu samaisām ar sasmalcinātiem cepumiem.
  • Ar sviestu ieziestā veidnē ar noņemamu malu vispirms liekam sviesta un cepumu masu, bet tai virsū – biezpiena masu.
  • Torti uz 3 stundām ievietojam saldētavā.
  • Rotājam ar putukrējumu.

Padoms: Biezpienam noteikti jābūt sausam. Ja tas tāds nav, ietinam biezpienu marlē un paturam dažas stundas zem sloga.

Lai izdodas! Labu apetīti!

 

30.04.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv