Šajā nedēļā Ventspilnieks.lv aicina pagatavot biešu zupu ar frikadelēm.
Vajadzēs ( vienai porcijai):
- 400 g gaļas buljona,
- 25 g garšsaknes,
- 200 g biešu,
- 20 g tomātu biezeņa,
- 15 g tauku,
- 30 g kviešu miltu,
- 20 g skābā krējuma.
Frikadelēm:
- 100 g maltas gaļas,
- 20 g sīpolu,
- 1 olu
- 50 g rīvmaizes
Darām tā:
- Lai pagatavotu frikadeles, maltai liellopu vai cūkas gaļai pievieno sīki sasmalcinātu sīpolu, olu un buljonu.
- Pievieno sāli, piparus, rīvmaizi un visu labi samaisa.
- Izveidojam frikadeles.
- Bietes vāra ūdenī vai cep cepeškrāsnī mīkstas, nomizo un uz sakņu rīves sarīvē skaidiņās.
- Nedzidrā buljonā liek salmiņos sasmalcinātas apceptas garšsaknes kopā ar tomātu biezeni un izveidotās frikadeles.
- Vāra, kamēr frikadeles gatavas.
- Uztumē, pievieno bietes, uzvāra un pievieno skābo krējumu.
Lai labi garšo!
29.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay