Šajā nedēļā Ventspilnieks.lv aicina pagatavot biešu zupu ar frikadelēm.

Vajadzēs ( vienai porcijai):

  • 400 g gaļas buljona,
  • 25 g garšsaknes,
  • 200 g biešu,
  • 20 g tomātu biezeņa,
  • 15 g tauku,
  • 30 g kviešu miltu,
  • 20 g skābā krējuma.

Frikadelēm:

  • 100 g maltas gaļas,
  • 20 g sīpolu,
  • 1 olu
  • 50 g rīvmaizes

Darām tā:

  • Lai pagatavotu frikadeles, maltai liellopu vai cūkas gaļai pievieno sīki sasmalcinātu sīpolu, olu un buljonu.
  • Pievieno sāli, piparus, rīvmaizi un visu labi samaisa.
  • Izveidojam frikadeles.
  • Bietes vāra ūdenī vai cep cepeškrāsnī mīkstas, nomizo un uz sakņu rīves sarīvē skaidiņās.
  • Nedzidrā buljonā liek salmiņos sasmalcinātas apceptas garšsaknes kopā ar tomātu biezeni un izveidotās frikadeles.
  • Vāra, kamēr frikadeles gatavas.
  • Uztumē, pievieno bietes, uzvāra un pievieno skābo krējumu.

Lai labi garšo! 

 

29.01.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay