Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot auzu pārslu cepumus, ar ko nedēļas nogalē palutināt sevi un savus mīļos.
Vajadzēs:
- 100 g siltumā atlaidinātu sviestu,
- 1 olu,
- nelielu glāzi pūdercukuru,
- nelielu glāzi brūno cukuru,
- 100 g miltus,
- dažus pilienus vaniļas esenci,
- 2 saujas rozīņu,
- ½ glāzi auzu pārslas,
- ½ glāzi silta ūdens.
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180 – 220o C temperatūrai.
- Sviestu, brūno cukuru un pūdercukuru samīcām.
- Pievienojam sakultu olu.
- Pielejam ½ glāzi silta ūdens, piepilinām dažus pilienus vaniļas esenci, pēc tam pievienojam miltus, auzu pārslas un rozīnes. Visu samaisām.
- Plātī ieklājam cepampapīru un ieziežam to ar sviestu. Ar ēdamkaroti uz cepampapīra 3 cm attālumā citu no citas liekam auzu pārslu piciņas un mazliet saplacinām.
- Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 15 – 20 minūtes.
Padoms: ja izcepam šos cepumus vairumā, ieteicams uzglabāt hermētiski noslēgtā stikla traukā un varēsim ar tiem našķēties ilgi.
Lai labi garšo!
10.06.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv