Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot auzu pārslu cepumus, ar ko nedēļas nogalē palutināt sevi un savus mīļos.

Vajadzēs: 

  • 100 g siltumā atlaidinātu sviestu,
  • 1 olu,
  • nelielu glāzi pūdercukuru,
  • nelielu glāzi brūno cukuru,
  • 100 g miltus,
  • dažus pilienus vaniļas esenci,
  • 2 saujas rozīņu,
  • ½ glāzi auzu pārslas,
  • ½ glāzi silta ūdens.

Darām tā:

  • Cepeškrāsni sakarsējam līdz 180 – 220o C temperatūrai.
  • Sviestu, brūno cukuru un pūdercukuru samīcām.
  • Pievienojam sakultu olu.
  • Pielejam ½ glāzi silta ūdens, piepilinām dažus pilienus vaniļas esenci, pēc tam pievienojam miltus, auzu pārslas un rozīnes. Visu samaisām.
  • Plātī ieklājam cepampapīru un ieziežam to ar sviestu. Ar ēdamkaroti uz cepampapīra 3 cm attālumā citu no citas liekam auzu pārslu piciņas un mazliet saplacinām.
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 15 – 20 minūtes.

Padoms: ja izcepam šos cepumus vairumā, ieteicams uzglabāt hermētiski noslēgtā stikla traukā un varēsim ar tiem našķēties ilgi.

Lai labi garšo!

 

10.06.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv