Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot zupu no rudens veltēm – ķirbjiem un tomātiem! 

Vajadzēs:

  • 250 g teļa gaļas ar kauliem
  • 5 pimenta (smaržīgā pipara) graudiņi
  • sāli
  • 200 g ķirbja mīkstuma
  • 2 ēdamkarotes sviesta vai augu margarīna
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 100 g tomātu biezeņa
  • šķipsniņu cukura
  • 1 ēdamkaroti citronu sulas
  • maltus baltos piparus
  • paprikas pulveri.

Darām tā:

  • Gaļu ātri nomazgā tekošā ūdenī, uzlej ¾ l auksta ūdens, pieliek pimenta graudiņus un uz lēnas uguns vāra apmēram 45 minūtes.
  • Buljonu nolej un izkāš caur sietu.
  • Pievieno sāli un gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu. Kad ķirbji ir mīksti, tos ar dakšiņu saspaida.
  • Miltus viegli apcep sviestā, pamazām pievieno buljonam un uzvāra.
  • Pieliek tomātu biezeni un vēlreiz uzkarsē.
  • Pievieno sāli, cukuru, citronu sulu, piparus un papriku.

Lai izdodas un labi garšo!

9.10.2020 / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv arhīvs