Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot zupu no rudens veltēm – ķirbjiem un tomātiem!
Vajadzēs:
- 250 g teļa gaļas ar kauliem
- 5 pimenta (smaržīgā pipara) graudiņi
- sāli
- 200 g ķirbja mīkstuma
- 2 ēdamkarotes sviesta vai augu margarīna
- 2 ēdamkarotes miltu
- 100 g tomātu biezeņa
- šķipsniņu cukura
- 1 ēdamkaroti citronu sulas
- maltus baltos piparus
- paprikas pulveri.
Darām tā:
- Gaļu ātri nomazgā tekošā ūdenī, uzlej ¾ l auksta ūdens, pieliek pimenta graudiņus un uz lēnas uguns vāra apmēram 45 minūtes.
- Buljonu nolej un izkāš caur sietu.
- Pievieno sāli un gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu. Kad ķirbji ir mīksti, tos ar dakšiņu saspaida.
- Miltus viegli apcep sviestā, pamazām pievieno buljonam un uzvāra.
- Pieliek tomātu biezeni un vēlreiz uzkarsē.
- Pievieno sāli, cukuru, citronu sulu, piparus un papriku.
Lai izdodas un labi garšo!
9.10.2020 / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv arhīvs