Lai pagatavotu cūkgaļas cepeti ar ķiplokiem, vajadzēs:
- 1,5 kg karbonādes gabala vai cūkas šķiņķa,
- garšvielu maisījumu cūkgaļai,
- ķiploka daiviņas,
- sāli,
- piparus.
Pagatavošana (80 min.):
- Cūkgaļas gabalu nomazgā un nosusina.
- Ķiploka daiviņas sagriež gabaliņos un sadursta gaļā.
- Gaļu apsāla, appiparo, apkaisa ar piedevu cūkgaļai.
- Rūpīgi satin biezā folija kārtā tā, lai nekur nevarētu iztecēt sula.
- Folijā ietīto gaļu liek cepešpannā, kurā ir nedaudz ieliets ūdens. Cep apmēram 1 stundu, ja gabals ir lielāks – pusotru stundu. Tad izņem no cepeškrāns, uzmanīgi attin foliju, ar asu nazi iedur gaļā, ja iztek caurspīdīga sula un gaļa ir mīksta, tad noņem foliju un cepeti vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, lai apbrūninās.Cepetis būs garšīgs gan silts, gan auksts.
Labu apetīti!
28.08.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay