Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē iesaka izmēģināt medus kūku ar citrona garšu, kas lieliski iederēsies vasarīgajā noskaņā.
Mīklai:
- 3 ēdamkarotes medus,
- 100 gr sviesta,
- 2 olas,
- 1 glāze cukura,
- 1,5 tējkarote soda,
- 3,5 glāzes milti,
- 2 tējkarotes citrona sulas,
- 2 tējkarotes kokosriekstu skaidiņas.
Krēmam:
- 400 gr skāba krējuma,
- 1 glāze cukura,
- 3 tējkarotes citrona sulas.
Ūdens peldē karsē medu + sviestu + olas + cukuru, kamēr sviests izkūst. Tad noņem no uguns, pieliek sodu, citrona sulu un miltus. Labi samaisa. Cep četrās kārtās.
Pa vidu smērē krēmu (krējums sajaukts ar cukuru un citrona sulu). Virspusē uzkaisa kokosriekstu skaidiņas.
Izbaudīsim vasarīgo citrona medus kūku!
12.06.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv