Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmēģināt pagatavot Burkānu kēksiņus, sauktus arī par mafiniem.

Sastāvdaļas:

Kēksiņiem:

  • 480g rupji rīvētu burkānu
  • 4 lielas olas
  • 360ml cukura
  • 160ml tumšbrūnā cukura (farīncukurs vai muskavado)
  • 300ml augu eļļas
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 liela apelsīna miziņa
  • 540 ml augstākā labuma miltu
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1/4 tējkarote malta ingvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 1/4 tējkarote malta muskatrieksta
  • 240ml gaišo rozīņu, izmērcētas rumā vai brendijā 
  • 300ml apgrauzdētu pekanriekstu vai valriekstu

Krēmam: 

  • 200g krēmsiera (Filadelfijas siers vai svaigais siers “Kārums” bez piedevām)
  • 60g sviesta, istabas t
  • 1 tējkarotes vaniļas cukura
  • 180ml pūdercukura
  • 1/2 citrona miziņa
  • 1/2 apelsīna miziņa

Pagatavošana:

  • Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Apgrauzdē krāsnī riekstus un sakapā. Mafinu pannā saliec papīra formītes, apm. 40 gabali.  Ja negribi cept mafinu pannā tad ar cepamo papīru izklāj vai nu 2 garenās veidnes (apm. 25×10 cm) vai palielu apaļo veidni (28 cm diametrā).
  • Bļodā samaisi olas, cukuru, tumšo cukuru, vaniļas cukuru, eļļu un apelsīna miziņu.
  • Otrā bļodā samaisi visas sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un garšvielas.
  • Samaisi kopā pirmās un otrās bļodas saturu. Samaisītajai mīklai pievieno un iemaisi burkānus, rozīnes un riekstus.
  • Lej masu veidnēs un cep 18–21 min., līdz kēksiņi stingri, taču ne izkaltuši.
  • Kūku atdzesē formā. Vēlāk noņem cepamo papīru, griez kārtās, smērē krēmu iekšā un apkārt, rotā, kā sirds kāro!!! Tāpat rīkojies ar kēksiņiem – krēmu smērē virsū un rotā, kā vēlies.
  • Pagatavo krēmu. Saputo kopā krēmsieru ar sviestu, pievienojot pūdercukuru, vaniļas cukuru, apelsīna un citrona miziņas. Puto apmēram 3–4 min, kamēr masa vijīga.

Dekorē ar krēmu, valriekstu vai pekanriekstu, lielogu mellenēm, piparmētras lapiņām

Lai izdodas un labi garšo!

14.08.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay