Ventspilnieks.lv turpina pagājušajā nedēļā sākto Nedēļas recepti. Šonedēļ aicinām izmēģināt oriģināli pagatavotu ābolmaizi ar bezē.
Pamatnei:
- 100gr sviesta,
- 150gr miltu,
- 1 ēdamkarote cukura.
Pildījumam:
- 3 olu dzeltenumi,
- 200 gr cukura, naža gals sāls,
- 2 ēdamkarotes miltu,
- 130 gr saldā krējuma,
- ~ 0,5 kg ābolu.
Virskārtai:
- 3 olu baltumi,
- 70 gr cukura,
- 4 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņas,
- naža gals vaniļas.
Miltus samaisa ar cukuru, vienmērīgi pievieno sviestu, masu samīca, izvieto
visā pannas apakšā un cep 10 min. 180 grādos.
Olu dzeltenumus, cukuru, miltus, sāli un krējumu labi sakuļ. Piemaisa gabaliņos sagrieztus ābolus. To uzlej virsū pamatnei un turpina cept 45 min. 180 grādos.
Olu baltumus saputo stingrās putās, ik pa brīdim pievienojot pa karotei cukura un vaniļu.
Pēc 45 min. cepšanas uzklāj saputoto olu baltumus un uzkaisa kokosa skaidiņas. Cep vēl 10 min., līdz virsma ir viegli brūna.
Lai labi garšo arī šoreiz!
5.06.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay